Ξεκινά το μεγάλο τεστ για τον ελληνικό τουρισμό - 104 πτήσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια

Ξεκινά το μεγάλο τεστ για τον ελληνικό τουρισμό - 104 πτήσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια Facebook Twitter
0

Σε 104 από 150 που υπολογίζονταν, μειώθηκαν οι διεθνείς πτήσεις που αναμένονται σήμερα στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, με το μεγάλο τεστ για τον ελληνικό τουρισμό να ξεκινά επισήμως μετά την επαναφορά των πτήσεων εξωτερικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο αριθμός των αφίξεων προς τους μεγαλύτερους αερολιμένες της Περιφέρειας είναι ο μικρότερος όλων των δεκαετιών, ενώ είναι επίσης ευμετάβλητος λόγω ακυρώσεων «τελευταίας στιγμής» στις οποίες προχωρούν οι αεροπορικές.

Στους 14 περιφερειακούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ακτιο, Σκιάθο, Καβάλα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη και Σάμο), για όλο τον Ιούλιο 2019, το σύνολο των αφίξεων είχε διαμορφωθεί σε 20.777 ή κατά προσέγγιση περίπου 670 σε ημερήσια βάση. 

Από ποιες χώρες αναμένονται πτήσεις

Με εξαίρεση τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο χώρες από τις οποίες δεν θα επιτρέπονται πτήσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου, δεν υφίστανται περιορισμοί για τις αφίξεις από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές συστάσεις, η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα με Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη, Βατικανό, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο και Μονακό. Η υποδοχή Κινέζων στην Ε.Ε. θα είναι δυνατή υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, δηλαδή εφόσον οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να επισκεφθούν το Πεκίνο.

Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης, τη διάρκεια παραμονής σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση διαμονής του στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM