«Βροχή» οι καταγγελίες για τον «ψευτογιατρό»: 13.000 ευρώ για βότανα σε καρκινοπαθή που κατέληξε

«Βροχή» οι καταγγελίες για τον «ψευτογιατρό»: 13.000 ευρώ για βότανα σε καρκινοπαθή που κατέληξε Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες, που αποκαλύπτουν τη δράση που είχε ο «ψευτογιατρός», ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Οι καταγγελίες για τη δράση του Νίκου Κοντοστάθη έχουν φτάσει πλέον τις 100, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Αρχικά, είχαν γίνει 45, αλλά μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών του δήθεν γιατρού, έχουν γίνει άλλες 55 καταγγελίες, οι 33 στην Αττική και οι υπόλοιπες σε Λάρισα, Μαγνησία, Λαμία και Ρόδο.

Καθημερινά, συγγενείς ανθρώπων που έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού μιλούν για το πώς τους εξαπάτησε. Ο γιος καρκινοπαθούς που κατέληξε μίλησε την Τετάρτη στην εκπομπή «Live News» για την γνωριμία με τον 47χρονο, που έγινε σε μοναστήρι στον Βόλο.

«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό. Μου είπε "φίλε εγώ δίνω μια διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθούμε αυτή και πιστεύω να πάει καλά"», περιέγραψε.

Η δεύτερη συνάντηση με τον δήθεν γιατρό έγινε στην Αθήνα, σε καφετέρια πασίγνωστου νοσοκομείου. «Μου λέει "θέλω 13.000 για όλο αυτό". Τα έδωσα», είπε ο γιος του ασθενούς, που ανέφερε ότι ο πατέρας του σταμάτησε τις χημειοθεραπείες κατόπιν προτροπής του ψευτογιατρού.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διατροφή. Πάμε μετά από ένα μήνα να κάνουμε μαγνητική και είδαμε ότι ο πατέρας μου έκανε και άλλες μεταστάσεις. Μου λέει 'θα πρέπει να σταματήσει η χημειοθεραπεία για να κάνουμε αυτά τα βότανα"», περιέγραψε.

Ο ασθενής ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του 47χρονου, αλλά η κατάσταση της υγείας χειροτέρεψε. «Υποτίθεται ότι ο πατέρας μου θα γινόταν καλά με αυτή τη θεραπεία», είπε ο γιος. Όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον ψευτογιατρό, τους πρότεινε μια άλλη « θεραπεία».

«Είδα ότι έκανε και άλλες μεταστάσεις ο πατέρας μου και τον πήρα τηλέφωνο να έρθει στο σπίτι. Ήρθε και του λέω "κοιτάξτε να δείτε, εγώ έκανα μαγνητική στον πατέρα μου και έχει κάνει μεταστάσεις, σας έχω δώσει αυτά τα λεφτά θέλω να μου τα επιστρέψετε πίσω". Και μου τα έδωσε». Λίγους μήνες αργότερα ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή.

Η 35χρονη καρκινοπαθής

Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας δήλωσε ότι ο ψευτογιατρός είχε πείσει άλλη μία καρκινοπαθή- μια 35χρονη μητέρα δύο παιδιών με καρκίνο στο στήθος- να διακόψει τις χημειοθεραπείες της.

Αντί για αυτό, ο 47χρονος της έκανε έξι «ενέσεις από το Βατικανό», όπως της έλεγε, αντί 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

«Της πήρε πάνω από 60.000 ευρώ. Η κοπέλα αυτή είχε καρκίνο στο στήθος και έκανε χημειοθεραπείες. Πείστηκε από αυτό τον άνθρωπο να απαρνηθεί τον τρίτο κύκλο των χημειοθεραπειών που είναι και ο σημαντικότερος. Της έκανε 6 ενέσεις τις οποίες της έλεγε ότι τις έφερνε από το Βατικανό», δήλωσε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία- που θέλει να επιβεβαιώσει- ότι ο 47χρονος είχε συνεργούς.

Ο «συνεργάτης» του 47χρονου

Για συνεργάτη του ψευτογιατρού μίλησε και επιχειρηματίας στο Mega. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος άνδρας τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά. Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που "χάριζε", γιατί εμένα μου είπε "χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα" σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, "μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Το πρώτο ραντεβού του με τον δήθεν γιατρό έγινε σε ένα διαμέρισμα σχεδόν άδειο, στο Κουκάκι. Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει το χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15.000 η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3.000 ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτόν. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε, μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800. Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε και τις 12.000 ευρώ, ο κοινός γνωστός τον προσέγγισε ξανά. Αυτή τη φορά του ζήτησε 100.000 ευρώ, ως τα πρώτα έξοδα για να βοηθήσει τον ίδιο και τον δήθεν γιατρό σε μια απίστευτη ιστορία με τράπεζες στο εξωτερικό, θυρίδες και την αμύθητη περιουσία του Καντάφι.

Ο γιατρός

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν δύο συγκατηγορούμενοι γιατροί οι οποίοι κατηγορούνταν σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε απάτη. Η μητέρα 16χρονου θύματος του δήθεν γιατρού δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2017, κατά τη διάρκεια εξέτασης από τον 47χρονο, βρισκόταν μαζί και ένας γιατρός Γενικής Ιατρικής.

Την παρουσία του Γενικού Γιατρού, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, επιβεβαιώνουν και οι γονείς του δεύτερου ανήλικου θύματος. Ο συγκεκριμένος γιατρός αρχικά είχε καταθέσει ότι δεν γνώριζε τον 47χρονο, αλλά στη συνεχεία δήλωσε πως συνεργαζόταν μαζί του από τον 2014, τονίζοντας πως και ο ίδιος είχε προμηθευτεί από αυτόν φάρμακα για την ασθένεια της μητέρας του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM