Κρήτη: Βίντεο από τη διάσωση φουσκωτού σκάφους με παιδιά - Αποκλεισμένοι με βρεγμένα κινητά

Κρήτη: Βίντεο από τη διάσωση φουσκωτού σκάφους με παιδιά - Αποκλεισμένοι με βρεγμένα κινητά Facebook Twitter
0

Δύο διασώσεις αποκλεισθέντων στη Νότια Κρήτη πραγματοποιήθηκαν χθες από το ανοιχτού τύπου πλοίο ΣΑΜΑΡΙΑ Ι το οποίο εκτελεί τακτικά δρομολόγια στην περιοχή. 


Συγκεκριμένα λόγω των ισχυρών ανέμων ένα φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα, ανάμεσά τους τρία ανήλικα παιδιά, δύο, τριών και πέντε ετών, γέμισε νερά. Οι επιβαίνοντες αποκλείστηκαν σε παραλία της Νότιας Κρήτης, κοντά στην Αγία Ρουμέλη, ενώ τα κινητά τους είχαν βραχεί και δεν μπορούσαν να καλέσουν για βοήθεια. 

Ένας από αυτούς πήγε με τα πόδια, μέσα από μονοπάτι, στην Αγία Ρουμέλη και ειδοποίησε για το συμβάν. Για τη διάσωσή τους επιχείρησε αρχικά ένα μικρότερο σκάφος το οποίο όμως, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο σημείο. Τότε κλήθηκε το ΣΑΜΑΡΙΑ Ι, που απέπλευσε από το αγκυροβόλιό του για να σώσει τους αποκλεισθέντες. 


Σε πλάνα που μετέδωσε το OPEN TV διακρίνεται το πλοίο να έχει ανοίξει τον πλωριό καταπέλτη του και τα μέλη του πληρώματος να κουβαλούν στα χέρια τους τα παιδιά. 

Κρήτη: Βίντεο από τη διάσωση φουσκωτού σκάφους με παιδιά - Αποκλεισμένοι με βρεγμένα κινητά Facebook Twitter
Το πλοίο ΣΑΜΑΡΙΑ Ι. Φωτογραφία: anendyk.gr

Δεν είναι όμως η μόνη διάσωση στην οποία ενεπλάκη χθες το ΣΑΜΑΡΙΑ Ι καθώς ένας ακόμη περιπατητής χάθηκε στο μονοπάτι Ε4 και αποκλείστηκε σε διπλανή παραλία χωρίς νερό. 

 


Με πληροφορίες από OPEN TV 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ