Δικηγόρος Δ.Κοντομηνά: Ο «ψευτογιατρός» του πήρε 9,5 εκατομμύρια ευρώ

Δικηγόρος Δ.Κοντομηνά: Ο «ψευτογιατρός» του πήρε 9,5 εκατομμύρια ευρώ Facebook Twitter
Ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά για τον «ψευτογιατρό» (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Επιβεβαιώνει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μέσω του δικηγόρου του τις φήμες περί απάτης από τον 47χρονο «ψευτογιατρό».

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Alpha, έπεσε θύμα του 47χρονου, ο οποίος του απέσπασε 9,5 εκατ. ευρώ και όχι 55 όπως αρχικά είχε υποστηρίξει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, Δήμος Βερύκιος.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως «Είναι αληθές ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει υποβάλει μήνυση, εκκρεμεί η εκδίκαση της υποθέσεως, μάλιστα την Τετάρτη είχαμε συνεδρίαση, η οποία αποσύρθηκε λόγω των εξελίξεων του κορωνοϊού.

Ο εν λόγω κύριος κατηγορείται για απάτη και για πλαστογραφία. Μένει από το δικαστήριο να κριθεί αν είναι αθώος ή ένοχος.

Πάντως, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να τον παραπέμψει στο ακροατήριο», είπε ο Δημήτρης Κουρέντας, συνήγορος του Δημήτρη Κοντομηνά.

«Το αντικείμενο της απάτης το περιόρισε το αρμόδιο συμβούλιο στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ, παραπέμπεται γι' αυτό το ποσό.

Παρουσίαζε τον εαυτό του ως άνθρωπο ικανό να επιτύχει διάφορα πράγματα, επικαλούμενος τις αμερικανικές αρχές, πλην όμως απεδείχθησαν όλα αυτά ψευδή.

Αυτά τώρα μένει να τα κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο, τελικά όσον αφορά την αλήθεια ή μη ή εν πάση περιπτώσει αν αυτά ήταν ικανά να παραπλανήσουν, για να πετύχει το αποτέλεσμά του.

Δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση, δεν μπορούμε έτσι να προκαταλάβουμε την απόφαση», είπε ο Δημήτρης Κουρέντας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Ο 47χρονος, στον οποίο απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα καθώς τον βαραίνουν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί στον ανακριτή την Δευτέρα.

Ο δήθεν γιατρός φέρεται να δρούσε ανενόχλητος από το 2016, αλιεύοντας απελπισμένους ασθενείς από μοναστήρια και εκκλησίες, όπου παρουσιαζόταν ως θεοσεβούμενος πιστός και γόνος πλούσιας οικογένειας.

Στην απάτη συμμετείχε ενεργά και η σύζυγός του και από το σπίτι - «φρούριο» στο Κορωπί, ζητούσε από τους ασθενείς να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.λπ., σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές και υποσχόταν θεραπεία ακόμα και από ανίατες ασθένειες, με βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο και σκευάσματα που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης.

Εκτός από το ζευγάρι, κατηγορούμενοι για πλημμελήματα στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης είναι και δύο ογκολόγοι από Βόλο και Λαμία αντίστοιχα, που φέρονται να παραχωρούσαν τα ιατρεία τους στον 47χρονο για «εξετάσεις». Οι ίδιοι πάντως επιμένουν πως εξαπατήθηκαν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ