Νέες αποκαλύψεις για τον δήθεν γιατρό: «Θεράπευε» τον καρκίνο με τσουκνίδες - Το λάθος που τον πρόδωσε

Νέες αποκαλύψεις για τον δήθεν γιατρό: «Θεράπευε» τον καρκίνο με τσουκνίδες - Το λάθος που τον πρόδωσε Facebook Twitter
0

«Θεραπεία» με τσουκνίδα, θυμάρι και βαλσαμόλαδο χορηγούσε σε ασθενείς με καρκίνο ο δήθεν γιατρός που αποκαλύφθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως δεν είχε βασικές γνώσεις ιατρικής. 

Συγκεκριμένα, ο δήθεν γιατρός, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Νίκος Κοντός», έλεγε σε ασθενείς στον Βόλο ότι μάζευε ο ίδιος τα βότανα και τους προέτρεπε να ακολουθήσουν επίσης ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με βιταμίνες και υγρά διαλύματα. 

Όπως αποκάλυψε στον ANT1 ιδιοκτήτης καταστήματος στη Μακρυνίτσα, ο δήθεν γιατρός αγόραζε βότανα από το μαγαζί του και του είχε συστηθεί ως «πιλότος της πολεμικής αεροπορίας με σπουδές στην ιατρική». Παράλληλα, σε μοναστήρια της Αττικής μοίραζε κρέμες για κάθε δερματολογικό πρόβλημα. Ο ίδιος προέτρεπε ασθενείς να σταματήσουν τις θεραπείες και να ακολουθήσουν τη δική του αγωγή που περιελάμβανε άγνωστα υγρά και λάδι κάνναβης, τα οποία τους έδινε σε μπουκάλια.

«Μας είπε ότι η δουλειά του ήταν σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, στο οποίο μάλιστα νοσηλεύεται ο Σουμάχερ και επιλέγει να βοηθά ελληνόπουλα. Ότι υπάρχει πρωτοποριακή, ιατρικής φύσεως, όχι εναλλακτική, η οποία είναι υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων», ανέφερε μία μητέρα που έχασε το παιδί της. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η γυναίκα είπε πώς γνώρισε τον «γιατρό» σε κλινική της Αθήνας, και στα μέιλ που τους έστελνε υπέγραφε ως νευροχειρουργός ογκολόγος.

  

Υπενθυμίζεται ο «Νίκος Κοντός» κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή και τα στοιχεία του αναμένεται να γνωστοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να προσέλθουν στις Αρχές πολίτες που απευθύνθηκαν σε αυτόν. 

Ο 47χρονος είχε εμπλακεί σε πολλές απάτες, προσποιούμενος ακόμα και τον μεσίτη με έδρα στη Σαουδική Αραβία.

 

Άγνοια για βασικά ζητήματα ιατρικής 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, γιατρός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, αποκάλυψε ότι ο «Νίκος Κοντός» είχε άγνοια πάνω σε βασικά ζητήματα ιατρικής, γεγονός που αρχικά προκάλεσε τις υποψίες του και  στη συνέχεια την καταγγελία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγιαννόπουλος εξήγησε ότι όταν ένας εξωτερικός συνεργάτης ζητά συνεργασία με την κλινική ζητούνται μία σειρά από έγγραφα, μεταξύ αυτών και ο τίτλος σπουδών. Όταν ζητήθηκε από τον δήθεν γιατρό ο τίτλος σπουδών εκείνος απάντησε ότι θα το προσκομίσει αργότερα η σύζυγός του.

Ένα χρόνο αργότερα, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που του γινόταν μαζί με μία ομάδα άλλων γιατρών, οι υπεύθυνοι της κλινικής παρατήρησαν ότι ο δήθεν γιατρός δεν τηρούσε τους κανόνες υγιεινής στον τρόπο που φορούσε τα γάντια καθώς έδειχνε να μην γνωρίζει καν ότι δεν έπρεπε να έρθει σε επαφή με το εξωτερικό τους μέρος.

Στη συνέχεια απάντησε λάθος στις ιατρικές ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν γεγονός που επιβεβαίωσε τις υποψίες και οδήγησε στην καταγγελία. «Τον καταγγείλαμε μετά 15 ημέρες γιατί θέλαμε να το διασταυρώσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/ΑΝΤ1

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM