Σε ύφεση η φωτιά στο Μαρτίνο- Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας

Σε ύφεση η φωτιά στο Μαρτίνο- Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας Facebook Twitter
0

Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Περίπου στις 10 το βράδυ άνοιξε και η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας, καθώς και τα δύο ρεύματα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Νωρίτερα, είχε κλείσει στο συγκεκριμένο σημείο- από το Μαρτίνο έως το Κάστρο- καθώς οι φλόγες έκαιγαν αρχικά κοντά στον δρόμο ενώ στη συνέχεια η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού.

«Η φωτιά είναι σε ύφεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες πολύ μικρές εστίες», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής σε επικοινωνία που είχε η LiFΟ με την υπηρεσία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν μόλις έπεσε η νύχτα, όπως προέβλεπε ο σχετικός σχεδιασμός. Στο σημείο παραμένουν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, αποτελούμενες από 46 άτομα.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει στο Μαρτίνο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, έφτασε σε καλλιέργειες σιτηρών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

«Ηταν μια δύσκολη φωτιά που την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της ΔΕΗ. Αυτό δυσκόλεψε τη κατάσταση. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάτζας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ