Καλλιθέα: Γυναίκες καταγγέλλουν γνωστό γυναικολόγο για σεξουαλική παρενόχληση- Τι απαντούν οι δικηγόροι

Καλλιθέα: Γυναίκες καταγγέλλουν γνωστό γυναικολόγο για σεξουαλική παρενόχληση- Τι απαντούν οι δικηγόροι Facebook Twitter
0

Δύο γυναίκες καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση έναν γνωστό γυναικολόγο της Καλλιθέας, με τους δικηγόρους του γιατρού να τις διαψεύδουν κατηγορηματικά. 

Στις αρχές Μαΐου, δύο νέες γυναίκες επισκέφτηκαν τον γυναικολόγο στο ιατρείο του αλλά εκείνος δεν τις εξέτασε, συνιστώντας τους να κάνουν πρώτα μία σειρά γυναικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα δε με τα όσα υποστηρίζει η μία εκ των δύο, τις προέτρεψε να συνδεθούν και μέσω Facebook: «Μας είπε να τον κάνουμε φίλο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ώστε ό,τι απορία έχουμε σε σχέση με τα γυναικολογικά μας να τον ρωτάμε».

Αφού ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους, οι δύο γυναίκες έκλεισαν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και στην δεύτερη επίσκεψή τους στο ιατρείο πήγαν μαζί με μία ακόμη φίλη τους. Όπως επιβεβαιώνουν και οι δικηγόροι του γυναικολόγου, οι τρεις γυναίκες μπήκαν από κοινού στο ιατρείο. 

Όπως καταγγέλλει μία εκ των γυναικών, ο γιατρός αφού διάβασε τα αποτελέσματα, της ζήτησε να ξαπλώσει στο κρεβάτι που υπήρχε μέσα στο ιατρείο, στον ίδιο χώρο πίσω από ένα παραβάν αλλά - κατά τα λεγόμενά της - η συμπεριφορά του δεν ήταν η δέουσα και της μίλησε με χυδαίο τρόπο. 

«Μου είπε "θα σε έγλειφα τώρα αλλά έχε χάρη"», υποστηρίζει η γυναίκα κατηγορώντας τον γιατρό για καθαρή σεξουαλική παρενόχληση. «Μετά εγώ βγήκα σοκαρισμένη από το παραβάν. Δεν είπα κάτι και μετά στο παραβάν μπήκε η φίλη μου και από ό,τι μου είπε της έκανε τα ίδια [...] Δεν του είπαμε κάτι για όλο αυτό και απλά φύγαμε σοκαρισμένες. Έχω επισκεφθεί κι άλλους γυναικολόγους πολλές φορές ώστε να ξέρω ότι οποιαδήποτε γυναικολογική εξέταση δεν γίνεται έτσι. Ήμουν πολύ σοκαρισμένη όσο καθόμουν στο κρεβάτι και μου έκανε όσα σας είπα.»

Σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση προέβη και η δεύτερη γυναίκα που όπως υποστηρίζει μίλησε με τον γιατρό για όσα είχαν προηγηθεί με την φίλη της: «Όταν πήγε με τη φίλη μου πίσω από το παραβάν, την άκουσα να του λέει: "Υπάρχει λόγος που το κάνετε τώρα αυτό;". Μόλις βγήκαν και ήρθε η σειρά μου να πάω πίσω από το παραβάν, τον ρώτησα τι συνέβη με τη φίλη μου κι εκείνος μου απάντησε: "Τίποτα. Προσπάθησα να της βρω το σημείο G για να την ερεθίσω. Εγώ του απάντησα "μην τυχόν και κάνεις και σε μένα κάτι παρόμοιο γιατί θα εκνευριστώ". Το περιστατικό που είχε γίνει πριν λίγο με τη φίλη μου με έκανε να νιώθω περίεργα».

Σύμφωνα με την καταγγελία της δεύτερης γυναίκας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η εξέταση που ακολούθησε κάθε άλλο παρά γυναικολογική δεν ήταν και σηκώθηκε φανερά ενοχλημένη, ντύθηκε και έκανε νόημα στις φίλες της να φύγουν.

Λίγο αργότερα οι δύο από τις τρεις γυναίκες επισκέφθηκαν αστυνομικό τμήμα της περιοχής καταγγέλοντας σεξουαλική παρενόχληση από τον γιατρό. Μετά την μήνυση, ο γιατρός συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, πριν αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τι απαντούν οι συνήγοροι του γυναικολόγου

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του γιατρού μίλησαν στην εφημερίδα για όσα καταγγέλλονται υποστηρίζοντας πως ο εντολέας τους δεν έχει δεχτεί καμία διαμαρτυρία στο παρελθόν: «Ο εντολέας μας τυγχάνει αριστούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οικογενειάρχης, με άμεμπτη προσωπική και επαγγελματική διαδρομή έως σήμερα. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει εξετάσει χιλιάδες γυναίκες (4.000 μόνο κατά το τελευταίο έτος), χωρίς ουδέποτε να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε διαμαρτυρία σε σχέση με τον τρόπο που ασκεί το λειτούργημά του.

»Δύο γυναίκες καταγγέλλουν ότι σε μία επίσκεψή τους, συνοδευόμενες και από μία φίλη τους, ως «μάρτυρα», σε δημόσιο ιατρείο, ο γυναικολόγος επιχείρησε ασελγή πράξη σε βάρος τους. Δέον να τονισθεί ότι οι δύο καταγγέλλουσες και η «μάρτυρας» τους ήσαν στον ίδιο ενιαίο χώρο, που ένα πάνινο παραβάν τον διαχώριζε από το γυναικολογικό κρεβάτι. Ουδεμία διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησαν από το Κέντρο Υγείας, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν υπάλληλο για τη δήθεν παράνομη συμπεριφορά του εντολέως μας.

»Εδραία πεποίθησή μας είναι ότι ο ιατρός λειτούργησε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. Σε αυτή τη φάση διερευνούμε, αν οι συγκεκριμένες καταγγέλλουσες έχουν ξανά στο παρελθόν καταγγείλει γυναικολόγο με αντίστοιχης ποιότητας «αποδεικτικά μέσα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ