Καθηγητής Γώγος: Στα μπαρ υπάρχει επικινδυνότητα - Ενδεχόμενο για τοπικά lockdown

Καθηγητής Γώγος: Στα μπαρ υπάρχει επικινδυνότητα - Ενδεχόμενο για τοπικά lockdown Facebook Twitter
φωτο αρχείου/ eurokinissi
0

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία για τυχόν διασπορά του κορωνοιού προκαλεί στους ειδικούς ο συνωστισμός που παρατηρείται κυρίως στα μπαρ, όπως σημειώνει ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ειδικά αυτή τη περίοδο που οδεύουμε προς το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού, είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι ως αποτρεπτικό μέσο.

«Έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για όλους. Πρέπει να υπάρξει επιτήρηση. Έρχεται ένα μακρύ καλοκαίρι. Στα μπαρ θα υπάρξει επικινδυνότητα».

 Ο κ. Γώγος είπε ότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Το σχέδιο για τους τουρίστες ήταν αρχικά να κάνουν τεστ πριν επιβιβαστούν, αλλά αυτό ναυάγησε κυρίως από την απόφαση της ΕΕ. «Όμως πλέον θα υπάρχει καλύτερη επιτήρηση και έλεγχος και θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι».


Τοπικά lockdown

«Τα αποτελέσματα είναι γρήγορα, μπορούμε να τα έχουμε και αυθημερόν. Θα υπάρχει καταγραφή της πορείας του τουρίστα για άμεση ιχνηλάτηση. Δε γίνεται να κάνουμε αλλιώς». «Μέχρι 1η Ιουλίου πιστεύουμε ότι όλες η Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα στην επιδημιολογική καμπύλη», προσέθεσε. Για το ενδεχόμενο πολλών κρουσμάτων σε μια περιοχή ή μια δομή ο κ. Γώγος είπε πως μπορεί να γίνουν και τοπικά lockdown.

«Μπήκαμε στη δεύτερη φάση της διαχείρισης πιθανού κρούσματος. Υπάρχει ενδεχόμενο για περιοχικά lockdown» κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ