Κορωνοϊός στη Λαμία: 4 μέλη οικογένειας θετικά - Πώς συνδέονται με τους ασθενείς που ήρθαν από τις ΗΠΑ

Κορωνοϊός στη Λαμία: 4 μέλη οικογένειας θετικά - Πώς συνδέονται με τους ασθενείς που ήρθαν από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το χειρότερο σενάριο για την διασπορά κορωνοϊού στη Λαμία και τη Φθιώτιδα επιβεβαιώνεται καθώς μετά τα πρώτα τέσσερα γνωστά κρούσματα σε οικογένεια που ταξίδεψε από τις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον τέσσερα ακόμη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μέλη οικογένειας που ζουν κοντά στο ηλικιωμένο ζευγάρι που επέστρεψε από την Αμερική. Τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Θετικοί είναι οι δυο γονείς, το βρέφος που είναι δυο μηνών και πριν από λίγο έγινε γνωστό πως θετικό βρέθηκε και το αγοράκι της οικογένειας. Αρνητικό ήταν το τεστ για το κορίτσι της οικογένειας, που όμως τις επόμενες ώρες - ημέρες δεν αποκλείεται σύμφωνα με τους γιατρούς να διαγνωστεί και αυτό θετικό σε επόμενο τεστ.

Η είδηση έχει σοκάρει τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, αφού και ο 28χρονος εγγονός εκτός από την Αταλάντη είχε κυκλοφορήσει αρκετά και στη Λαμία. Έτσι ο κύκλος των επαφών μεγαλώνει και σε πολλές περιπτώσεις είναι και δύσκολο να προχωρήσει σωστά η ιχνηλάτηση.

Οι γιατροί έκριναν πως το βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα και διεκομίσθη στο νοσοκομείο παίδων μαζί με την μητέρα του. Ο πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι, μαζί με το παιδί που δεν έχει νοσήσει. 

Θετικό θεωρείται ότι τα δυο παιδιά της οικογένειας δεν πήγαιναν στο σχολείο, επειδή οι γονείς φοβόντουσαν να τα στείλουν. 

Από νωρίς το πρωί οι υγειονομικές Αρχές ξεκινούν αγώνα για να ιχνηλατήσουν τις επαφές των νέων κρουσμάτων στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

Διασωληνώθηκε ο 86χρονος

Δυστυχώς η υγεία του 86χρονου Λαμιώτη που επέστρεψε από την Αμερική δεν πάει καλά, αφού πέρα από το προχωρημένο της ηλικίας υπάρχουν και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία ευνοούν τον κορωνοϊό στην άνιση μάχη, που δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λαμίας.

Στη ΜΕΘ επίσης νοσηλεύεται η 57χρονη κόρη του 86χρονου, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η γιαγιά και ο 28χρονος εγγονός νοσηλεύονται στη Λάρισα.

Mε πληροφορίες από Lamiareport

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM