Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα

Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα Facebook Twitter
0

Ανοιχτά θα είναι σήμερα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κλειστές θα παραμείνουν δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες, που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα, και για αυτό τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά, εκτός αν έχουν λάβει διαφορετική απόφαση οι εμπορικοί σύλλογοι.

Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης, μεταξύ άλλων περιοχών, ενώ τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων δεν θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, τη Λάρισα, το Ναύπλιο, τη Βέροια, τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, την Καβάλα, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, την Τρίπολη και την Άρτα.

Πώς αμείβεται η αργία

Οι εργαζόμενοι που δεν θα εργαστούν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, επειδή αυτή έχει χαρακτηριστεί αργία, δεν θα έχουν μείωση του μισθού τους.

Αν η ημέρα του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηριστεί αργία για μία επιχείρηση, αν αυτή λειτουργήσει φέτος κατ'εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ