ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τουρισμός: Ειδικά πακέτα διακοπών για Έλληνες ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι

Τουρισμός: Ειδικά πακέτα διακοπών για Έλληνες ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι Facebook Twitter
Ειδικά πακέτα για εσωτερικό τουρισμό ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι
0

Σχεδόν μηδενική η τουριστική κίνηση τον Ιούνιο, λένε οι ξενοδόχοι που ευελπιστούν σε ένα καλύτερο υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν.

Για τον λόγο αυτό, προχωρούν σε ειδικά, οικονομικότερα πακέτα για την προσέλευση του εσωτερικού τουρισμού.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου δεν θα έχει πολύ κόσμο. Θα πρέπει όμως πρώτα «να δούμε τις συχνότητες των πτήσεων για να έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα» αναφέρει ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο iefimerida.gr, ο οποίος έκανε και ειδική αναφορά στις τιμές, που θα πρέπει να περιμένει ο καταναλωτής.

«Για τους τουρίστες από το εξωτερικό υπάρχουν σταθερές συμφωνίες, τα συμβόλαια είναι ενεργά. Δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις από τους tour operators ώστε να πληρώνουν με πολλές ημέρες πίστωσης, όμως αυτό είναι κάτι που ο κλάδος μας δεν μπορεί να το αντέξει, όχι απλά να το ανεχτεί» εξηγεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική αγορά αναμένεται να ξεκινήσει δειλά δειλά στις αρχές Ιουλίου, αφού και τα σχολεία κλείνουν στα τέλη του Ιουνίου.

«Τα ξενοδοχεία προετοιμάζονται και θα κάνουν προσφορές, ώστε να υπάρχει κινητικότητα. Γνωρίζουμε ότι η αγορά είναι χτυπημένη, όπως και τα εισοδήματα. Γι' αυτό προσανατολιζόμαστε σε ειδικά πακέτα προσφορών για τον εσωτερικό τουρισμό, με μίνιμουμ 5 διανυκτερεύσεις» τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Αν και οι ξενοδόχοι δεν έχουν μεγάλο περιθώριο στο να ρίξουν τις τιμές, αναμένεται να υιοθετήσουν άλλους τρόπους προσέλκυσης των Ελλήνων τουριστών.

Μεταξύ αυτών και ένα ελαστικό σύστημα ακυρώσεων στις κρατήσεις. Αυτό που έχουν να συναγωνιστούν ωστόσο, είναι οι ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών, κάτι που φαίνεται να ενισχύεται ως ιδέα όλο και περισσότερο, καθώς είναι πιο οικονομική.

Για το φετινό καλοκαίρι δε, παρατηρούνται μειώσεις σε δημοφιλή νησιά και αυξήσεις σε σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estate.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές για τις ενοικιάσεις εξοχικών του Δικτύου σε ότι αφορά σε 78 περιοχές της χώρας ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ