Πειραιάς: Θάνατος 35χρονου εργαζόμενου σε πλοίο από ηλεκτροπληξία

Πειραιάς: Θάνατος 35χρονου εργαζόμενου σε πλοίο από ηλεκτροπληξία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Τη ζωή του από ηλεκτροπληξία έχασε ένας 35χρονος, κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο 35χρονος ήταν μέλος ιδιωτικού συνεργείου που έκανε εργασίες επισκευής στον λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS», με σημαία Λιβερίας. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με «λάντζα» στην ξηρά και από εκεί ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβε τον 51χρονος αλλοδαπό πλοίαρχο του πλοίου και τον 68χρονο εργοδηγό και νόμιμο εκπρόσωπο του συνεργείου επισκευών. Παράλληλα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τραυματισμός σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Σε ένα διαφορετικό περιστατικό, μέλος πληρώματος του «HELLENIC SPIRIT» τραυματίστηκε, με συνέπεια την επιστροφή του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το οποίο είχε αποπλεύσει με προορισμό την Ανκόνα.

Ο 64χρονος μηχανοδηγός Α' του πλοίου κατά τη διαδικασία ελέγχου σωστικής λέμβου έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τη σκάλα, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι και την πλάτη. Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι και ο 64χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλλιατών για νοσηλεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ