Focus: 5 ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι- «Παραδεισένια, για αξέχαστες διακοπές»

Focus: 5 ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι- «Παραδεισένια, για αξέχαστες διακοπές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πέντε «λιγότερο γνωστά» ελληνικά νησιά προτείνει το Focus στους αναγνώστες του αυτό το καλοκαίρι, για «αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές».

«Επιτέλους καλά νέα για τα ταξίδια: η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει σύντομα τα σύνορά της για τουρίστες από μια σειρά χωρών, ανάμεσά τους και από τη Γερμανία. Έφθασε λοιπόν ο καιρός να διαλέξει κανείς τον κατάλληλο προορισμό», αναφέρει το Focus, έπειτα από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Bild ότι οι Γερμανοί θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου.

Στη χώρα μας, από τα μισά του Ιουνίου, θα μπορούν να έρθουν πολίτες 20-25 χωρών, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters. Έτσι, το Focus προτείνει την Αμοργό, την Αστυπάλαια, τη Σίφνο, την Κεφαλονιά και την Ικαρία, νησιά που χαρακτηρίζει παραδεισένια.

«Συστήνουμε πέντε λιγότερο γνωστά ελληνικά παραδεισένια νησιά για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές», γράφει το Focus και προτείνει πρώτα την Αμοργό, κάνοντας αναφορά στα γραφικά χωριά, την αυθεντική φύση και τα γυρίσματα της ταινίας «Το απέραντο Γαλάζιο».

Στη συνέχεια προτείνει την Αστυπάλαια «έναν παράδεισο για αναρριχητές, καταδύτες και μη καπνιστές». Ακολουθεί η Σίφνος με τις αμμουδένιες παραλίες και τα ξακουστά εργαστήρια χειροτεχνίας. Επόμενη στη λίστα του γερμανικού περιοδικού είναι η Κεφαλονιά με τα καλά και ακριβά κρασιά της και τέλος η Ικαρία, για την οποία σημειώνει ότι οι κάτοικοί της ανήκουν στις «πέντε μπλε ζώνες του πλανήτη» δηλαδή στις ζώνες που οι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

Στο δημοσίευμα, το Focus επισημαίνει ότι η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει καλά τον κορωνοϊό, χάρη σε ένα έγκαιρο και αυστηρό lockdow. «Επισήμως υπάρχουν περίπου 2.800 κρούσματα στην Ελλάδα και από αυτούς οι μισοί έχουν αναρρώσει. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ήταν κάτω από πέντε την ημέρα – ένας πραγματικά απίστευτος απολογισμός», αναφέρει ακόμη.

Θεοχάρης: Όλη η Ελλάδα θα μπορεί να διαχειριστεί κρούσματα

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε την Πέμπτη ότι όλη η Ελλάδα θα μπορεί να υποδεχθεί τουρίστες και να διαχειριστεί οποιοδήποτε κρούσματα.

«Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί τη χώρα μας. Κάθε 1% που θα κερδίζουμε φέτος, θα είναι επί 5 του χρόνου», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Στα τέλη του μήνα θα ανακοινωθεί η λίστα των χωρών από όπου θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις, ανάφερε ο υπουργός. «Θα ελέγχονται δειγματοληπτικά ώστε οι γιατροί να επιβλέπουν πως τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά. Ανοίγουμε, αλλά παράλληλα παρακολουθούμε εντατικά την εξέλιξη της κατάστασης. Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα προστατεύουν και το προσωπικό και τους τουρίστες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοχάρης έκανε εκτενή αναφορά και στη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με το πρόγραμμα στήριξης ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ (30 εκατ. ευρώ) και ένα πρόγραμμα εταιρικών voucher ύψους 10-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από DW, ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM