Μητροπολίτης Κοζάνης: Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τις εκκλησίες - Δόθηκε ευκαιρία στους δαίμονες

Μητροπολίτης Κοζάνης: Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τις εκκλησίες - Δόθηκε ευκαιρία στους δαίμονες Facebook Twitter
0

Επίθεση στις αρχές που έκλεισαν τους χώρους λατρείας εν μέσω πανδημίας, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι προσευχές ήταν αυτές που κράτησαν χαμηλά τα νούμερα των νεκρών στην Ελλάδα.

«Η χώρα μας ισοπληθυσμιακή με την Πορτογαλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ελβετία εκεί εκατοντάδες και χιλιάδες οι νεκροί από αυτή την επάρατον επιδημία και εμείς κάποιες δεκάδες. Και όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος ο κ. Τσιόδρας, οι περισσότεροι από αυτούς υπερήλικες ήταν με νοσήματα υπαρκτά. Αν δεν έφευγαν σήμερα θα φεύγαν αύριο. Που σημαίνει, ούτε εκατό άνθρωποι. Γιατί; Γιατί οι προσευχές του λαού του Θεού [...] έστω κεκλεισμένων των ναών, των μονών μας, οι αγρυπνίες, οι λειτουργίες, οι παρακλήσεις του Αγίου Όρους, αιχμαλώτισαν τη φιλανθρωπία του θεού. Και όπως πάντα, έτσι και τώρα, εσκέπασε και η Παναγία μας που είναι η σκέπη του κόσμου, σκέπασε το έθνος μας.»

Κάνοντας λόγο για «μωρούς και τυφλούς» ανθρώπους, εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του «άθεου γαλλικού διαφωτισμού» και της παγκοσμιοποίησης: «Αυτοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας τους , της αθεΐας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού! Δεν το εύχομαι, όχι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά, εάν δεν επιστρέψουν, όπως ακούσατε στα ευαγγέλια να ιαθούν, θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σε αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς».

«Λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότις και σοβαρότις, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το Σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια μέσα στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, σε άλλες πλατείς οι άθεοι και οι βλάσφημοι, οι απορρίπτοντες το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, της θείας κοινωνίας. 

Επίθεση στον Πάπα, στη γιόγκα και στους ψυχιάτρους

 

«Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, στο ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο Διάβολος, τι κάναν όμως; Τίποτα. Δεν κέρδισαν τίποτα»  είπε στο χθεσινοβραδινό κήρυγμά του ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Πάπα, λέγοντας πως «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, σα να μην έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσες επιστολές με τόσα μηνύματα παρηγορητικά (...) τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ και πάει λέγοντας, και ακόμη ψυχιάτρους»

Ο ίδιος μάλιστα, κόντρα στις οδηγίες των λοιμωξιολόγων, υποστήριξε πως δεν μεταδίδεται καμία λοιμώδης ασθένεια μέσω τις θείας κοινωνίας: «Μα δεν κοινωνάμε ψωμί και κρασί, αλλά το σώμα και το αίμα. 2.000 χρόνια δεν είχαμε μετάδοση λοιμώδους ασθενείας και όσοι έχουμε μια κάποια ηλικία θυμόμαστε και με το AIDS - δεν αισθάνθηκαν πως προεκλήθη αυτή η ασθένεια, πώς θα την αντιμετωπίσουμε, όχι, «πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της θείας κοινωνίας, αμέσως, εκεί», είπε.

«Αλίμονό τους λοιπόν. Όλων αυτών που βλασφημούν και υβρίζουν τον ίδιο τον Χριστόν»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το ξέσπασμα του μητροπολίτη, στο επόμενο βίντεο, μετά το 3:04:00 (για τον Διάβολο και τις εκκλησίες στο 3:12:00):

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM