Τις περιπτώσεις για τις οποίες θα συνεχίσει να δίνεται η άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς που εργάζονται στο δημόσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς με παιδιά έως 15 ετών θα συνεχιστεί μόνο εφόσον «τα παιδιά αυτών των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα, με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της σχολικής τους τάξης δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και αυστηρά μόνο για τις ημέρες αυτές», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

Δηλαδή, οι γονείς αυτοί, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άδεια ειδικού σκοπού μέχρι να κλείσουν τα σχολεία, μόνο για τις ημέρες κατά τις οποίες τα παιδιά τους έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στο σχολείο.

 

Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε «βρισκόμαστε στην φάση της πλήρους επιστροφής των εργαζόμενων στις θέσεις στις οποίες βρίσκονται, άρα από την επόμενη Δευτέρα, συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του Δημοσίου».

 

Οι μοναδικοί που εξαιρούνται είναι όσοι έχουν πάρει ειδική άδεια γιατί υπάγονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου. Πρόκειται για 5 συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, που θα παραμένουν σπίτι τους, όπου εργάζονται με τηλεεργασία, μέχρι να πάρει διαφορετική απόφαση η επιτροπή των ειδικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα προβλέπουν ότι σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν 15 μαθητές. Σε περίπτωση που ο συνολικός τους αριθμός υπερβαίνει τους 15, τότε θα διαιρείται σε υποτμήματα τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής.

 

Η σχολική χρονιά για τους μαθητές δημοτικού θα παραταθεί έως τις 26 Ιουνίου. Σε ό,τι αφορά στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως τις 31 Ιουλίου.