Χαρδαλιάς: Σχεδόν εξαφάνιση εισερχόμενων κρουσμάτων- 1 θετικό σε 2.236 αφίξεις

Χαρδαλιάς: Σχεδόν εξαφάνιση εισερχόμενων κρουσμάτων- 1 θετικό σε 2.236 αφίξεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Παρατηρούμε μείωση, σχεδόν εξαφάνιση, των εισερχομένων κρουσμάτων», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στους ελέγχους για κορωνοϊό που γίνονται σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα με πτήσεις. 

Συγκεκριμένα, το διάστημα 13-20 Μαΐου έφτασαν στην Ελλάδα 2.236 άτομα με 21 πτήσεις και εντοπίστηκε μόνο ένα θετικό δείγμα, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. «Ιδιαίτερα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με τρεις πτήσεις έφτασαν 548 επιβάτες, αρκετοί με transit από χώρες με έντονα επιδημιολογικά φορτία και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι είναι προ των πυλών το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων, καθώς από τη Δευτέρα (25/5) θα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά και θα ανοίξουν οι χώροι εστίασης. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών. «Η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά», σημείωσε. 

Ανοίγουν δομές για ΑμεΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν δομές για ΑμεΑ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, ανοίγουν τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας για ΑμεΑ και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Οι δομές αυτές θα λειτουργήσουν με προδιαγραφές για τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία και τα μέτρα προστασίας των συνοδών, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

«Δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμΕΑ με δεδομένο ότι η αποστέρησή τους έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο ενδεχόμενος προσωρινός εγκλεισμός επιδρά αρνητικά στην ψυχοσωματική υγεία τους», δήλωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν τις εξελίξεις για τα δημοτικά σχολεία, εφόσον αυτά ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ