Η επόμενη ημέρα στα ξενοδοχεία: Διαχωριστικά, απολυμάνσεις και ηλεκτρονικό check in

Η επόμενη ημέρα στα ξενοδοχεία: Διαχωριστικά, απολυμάνσεις και ηλεκτρονικό check in Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους δρομολογούν ήδη πολλά ξενοδοχεία της χώρας τα οποία ετοιμάζονται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι. 

Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων ήδη προετοιμάζονται για τη νέα κατάσταση, πριν ανακοινωθούν επίσημα οι οδηγίες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία τους, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.  Ένα πρώτο μέτρο για το όποιο γίνονται προετοιμασίες, είναι η υποδοχή των πελατών με ηλεκτρονικό check in στις εισόδους των ξενοδοχείων. Μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα περνάει κάποιος πελάτης στο γνώριμο χώρο υποδοχής.

Όπως εξηγεί στο ρεπορτάζ ο Φάνης Μούτσος, γενικός διευθυντής ξενοδοχείου, δεν θα εφαρμοστεί το κλασικό check in, δεν θα υπάρχουν καν χαρτιά και στυλό. Παράλληλα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων όπου σε αρκετά σημεία θα τοποθετηθούν διαχωριστικά από πλέξι γκλας.

Συνεχείς απολυμάνσεις

Βέβαιο θεωρείται ότι θα γίνονται συνεχώς  απολυμάνσεις. Σε ξενοδοχείο που επισκέφθηκε ο ΣΚΑΪ θα χρησιμοποιηθεί μάλιστα μία διαφορετική μέθοδος εκείνη της νέφωσης που είναι πιστοποιημένη για απολύμανση. Στο ξενοδοχείο μάλιστα κάθε 15 ημέρες και τα 200 άτομα του προσωπικού θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ έχει συσταθεί και ομάδα υγείας που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διαχειριστεί τυχόν ύποπτο κρούσμα.

Στις πισίνες, οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών θα είναι τουλάχιστον 2 με 2,5 μέτρα. Με αποστάσεις και οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσει τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι ο γνώριμος μπουφές των ξενοδοχείων. Οι πελάτες θα απολαμβάνουν στα δωμάτιά τους τα γεύματα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM