Αισιοδοξία Μαγιορκίνη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τι είπε για το πάρτι στη Μύκονο

Αισιοδοξία Μαγιορκίνη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τι είπε για το πάρτι στη Μύκονο Facebook Twitter
0

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας για τον κορωνοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι αρχικά έχει εκτιμηθεί πως μετά την άρση των μέτρων είναι κατά 70% πιθανό να παραμείνει χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων και κατά 30% να αυξηθεί.

«Μετά την εικόνα που είδαμε μέχρι την Παρασκευή, αναβαθμίζω την εκτίμηση σε 80% - 20%, δηλαδή βλέπω ότι η επιδημία εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν ανεβαίνει», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να συνεχίσει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Το πάρτι στη Μύκονο

«Όλα αυτά τα περιστατικά με μεγάλο συγχρωτισμό ανθρώπων, από ότι είδαμε εκεί ήταν πάνω από 50 άτομα, μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερ-μετάδοσης. Αυτό το έχουμε πει και το έχουμε ξαναπεί. Το βασικό, που δημιουργείται σε αυτές τις καταστάσεις είναι ότι μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και έτσι να προκύψει θέμα στην ιχνηλάτηση», είπε αναφερόμενος στο πάρτι στη Μύκονο κάνοντας λόγο για πιθανότητα υπερ-μετάδοσης που δύσκολα θα ελέγχεται. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ