Προ των πυλών οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Τι αναφέρουν οι εισαγωγείς

Προ των πυλών οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Τι αναφέρουν οι εισαγωγείς Facebook Twitter
EPA
0

Για τα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Ελλάδος κ. Γιώργος Βασιλάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βασιλάκης, τα κίνητρα θα αφορούν τόσο ιδιώτες καταναλωτές όσο και ιδιοκτήτες ταξί και εταιρειών διανομής προϊόντων. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι το ύψος των κινήτρων θα είναι αντίστοιχο της Γερμανίας και της Ολλανδίας ενώ για τους ιδιοκτήτες ταξί ή για επαγγελματικό όχημα οι επιδοτήσεις θα είναι διπλάσιες. 

Όσον αφορά στην απόσυρση που ακούγεται ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ ξεκαθάρισε ότι θα αφορά μόνο όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι οποίοι αν αποσύρουν και κάποιο παλαιό όχημα ταυτόχρονα θα λαμβάνουν κάποια επιπλέον επιδότηση. Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Παρά την πτώση που κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων εξαιτίας του κορωνοϊού υπάρχει μια αισιοδοξία». 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη τα κίνητρα θα ανακοινωθούν το Ιούνιο και το σχέδιο προβλέπει 1.500 πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος, δηλαδή 2% της αγοράς και 3.500 μονάδες το 2021. 

Τέλος ο κ. Βασιλάκης έκανε λόγο για οικονομικά κίνητρα «διπλάσια» σε σχέση με αυτά των ιδιωτών καταναλωτών για τα ταξί και τα επαγγελματικά οχήματα. 

Με πληροφορίες από newsauto 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM