Δίκη Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δράστες ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δράστες ζήτησε η εισαγγελέας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες που τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια, ρίχνοντας την στη θάλασσα. 

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα και πρόσθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Η εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι δυο κατηγορούμενοι ενέπαιζαν με τη στάση τους το δικαστήριο, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, χωρίς να έχουν μετανιώσει για τις πράξεις τους. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε, κάνοντας λόγο για διαστροφή ενώ τους κατηγόρησε εκ νέου πως δεν ακούστηκαν αλήθειες στη δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απεφάνθη ομόφωνα πως οι κατηγορούμενοι είναι αμφότεροι ένοχοι με τους τρεις δικαστές να συμφωνούν από κοινού με τους τέσσερις ενόρκους για την ετυμηγορία. «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού».

Δίκη Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δράστες ζήτησε η εισαγγελέας Facebook Twitter
Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (EUROKINISSI)
Δίκη Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δράστες ζήτησε η εισαγγελέας Facebook Twitter
Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (EUROKINISSI)

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν, κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες με το πρόσωπο της κόρης του.  Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που επίσης είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. 

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου, με την ενοχή τους να επισύρει ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Αναμένεται η απόφαση για την ποινή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, προσθέτοντας «μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή», η μητέρα του θύματος του απάντησε φανερά οργισμένη: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; Δεκαεφτά χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις (σ.σ ψηφίζουν), το κ******* βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ