Λάρισα: Ένταση στον οικισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης- «Μπλόκο» στη μεταφορά των κρουσμάτων κορωνοϊού

Λάρισα: Ένταση στον οικισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης- «Μπλόκο» στη μεταφορά των κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή φωτό larissanet
0

Επεισόδια ξέσπασαν στον οικισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα, όπου εντοπίστηκαν 35 κρούσματα του κορωνοϊού και επιβλήθηκαν νέα μέτρα.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά των θετικών στον ιό προκειμένου να απομονωθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Πέμπτης σε έκτακτη σύσκεψη. Όμως, κάτοικοι του οικισμού αντέδρασαν έντονα, όταν έφτασε εκεί το λεωφορείο που θα παραλάμβανε τα κρούσματα κορωνοϊού. 

Περίπου 200 άτομα κινήθηκαν εναντίον του λεωφορείου και έβαλαν φωτιές σε κάδους και λάστιχα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Το λεωφορείο αποχώρησε, ενώ γιατροί του ΕΟΔΥ τράπηκαν σε φυγή. Κάποιοι από τους κατοίκους βγήκαν στην έξοδο του οικισμού, όπου τους σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο αναμένεται διμοιρία των ΜΑΤ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης. 

  

 

Στον οικισμό της Ν. Σμύρνης εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορωνοϊού, έπειτα από 637 δειγματοληψίες. Για αυτό τον λόγο, η περιοχή τέθηκε σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00, απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιπλέον, οι πλανόδιοι μικροπωλητές θα βγαίνουν από την περιοχή για να εργαστούν μόνο με 2 διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε 5 ημέρες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ