Γιαμαρέλλου: Δεν κολλά ο ιός με τη θεία κοινωνία, όπως και με τους λεπρούς - Ο live διάλογος που προκάλεσε αντιδράσεις

Γιαμαρέλλου: Δεν κολλά ο ιός με τη θεία κοινωνία, όπως και με τους λεπρούς - Ο live διάλογος που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει πρωινή τηλεοπτική εμφάνιση της παθολόγου και λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία υποστήριξε πως το μυστήριο είναι πάνω από την επιστήμη, προτρέποντας τους πιστούς να κοινωνήσουν την Κυριακή. 

Η κα Γιαμαρέλλου υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι η θεία κοινωνία «προφυλάσσει» την υγεία και μάλιστα έκανε παραλληλισμό και με την μετάληψη λεπρών σε προηγούμενους αιώνες.

Την ώρα που η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει ξεκαθαρίσει πως ο δυνητικά θανατηφόρος κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο η λοιμωξιολόγος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η θεία ευχαριστία [...] είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας»

«Και την υγεία μας;», την ρώτησε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ 

«Και την υγεία μας, προφανώς, σε προφυλάσσει και στην υγεία σου. Ούτε συζήτηση»

 

Δηλαδή μπορείτε να πείτε, είστε μια έγκριτη επιστήμων, να πείτε στους ανθρώπους ότι αν πάνε να κοινωνήσουν την Κυριακή δεν θα κολλήσουν;

«Εγώ το λέω και το πιστεύω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πάει κάπου αλλού την άλλη μέρα και δεν θα κολλήσει. Και μετά μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο». 

 

Έχετε καταλήξει επιστημονικά; Άλλοι συνάδελφοί σας λένε όχι. Ότι κολλάει. Το θέμα μας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να το έχει. [...] Πάω εξομολογούμαι, κάνω την νηστεία και την Κυριακή πάω να κοινωνήσω. Είμαι ασυμπτωματικός όμως φορέας του ιού. Παίρνω του κουταλάκι στο στόμα, μετά το παίρνετε εσείς; Εσείς δεν κολλάτε;

«Κοιτάξτε εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου που είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα, ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι. Κάνεις τον σταυρό σου και προχωρείς. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα τόσο μεγάλο μυστήριο που είναι ο ίδιος ο Θεός... Ή πιστεύεις στον Θεό ή δεν πιστεύεις». 

Αν πιστεύω στον Θεό δεν θα κολλήσω κορωνοϊό;

«Όχι, όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς, και μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε; Αλλά δεν το λέω για απόδειξη, δεν χρειαζόμαστε καμία απολύτως απόδειξη»

Πάντως κα Γιαμαρέλλου, από τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα θυμάστε ότι ήταν επισκέπτες στους Αγίους Τόπους

«Α, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Και εκείνος που μπαίνει μέσα στην εκκλησία μπορεί να περάσει Covid. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Τώρα μιλάμε για το μυστήριο»

[...]

Άρα λέτε υπεύθυνα ότι όποιος πάει να κοινωνήσει και πιστεύει δεν θα κολλήσει από τη θεία κοινωνία;

«Όσο μπορώ να το λέω υπεύθυνα, του ανθρώπου που πραγματικά με δέος πλησιάζει σε αυτό το μυστήριο»

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM