Ευαγγελισμός: «Δεν υπάρχει άνθρωπος σε καραντίνα» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Ευαγγελισμός: «Δεν υπάρχει άνθρωπος σε καραντίνα» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, διέψευσε ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού, σύμφωνα με το οποίο 96 γιατροί και νοσηλευτές είχαν τεθεί σε καραντίνα. 

Ο κ. Σιώρας απέδωσε το ρεπορτάζ σε «λανθασμένη ανακοίνωση» κατά την οποία εμφανιζόντουσαν 96 νοσηλευτές του Ευαγγελισμού. Ο επεμβατικός καρδιολόγος εικάζει πως έγινε κάποιο λάθος με νούμερα που δόθηκαν και «δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό».

«Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να γίνονται τακτικά τεστ ανά τρεις με τέσσερις εβδομάδες όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και σε όσους υγειονομικούς βρίσκονται στις επικίνδυνες ζώνες, ώστε να διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα γίνει διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο», σχολίασε. 


«Επίσης να υπάρχει εφεδρεία στο νοσοκομείο, καθώς δεν έχουνε γίνει οι προσλήψεις που θα έπρεπε να γίνουν», κατέληξε.

 

Πρόσφατα, ο κ. Σιώρας είχε πει ότι οι προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί για 2000 Υγειονομικούς, που στη συνέχεια διπλασιάστηκαν κι έφτασαν στους 4000 επαγγελματίες υγείας, δεν αρκούν για να υπερκαλύψουν τις μαζικές αποχωρήσεις των λίγων τελευταίων ετών.

Συναγερμός ωστόσο έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ελπίς», καθώς διαπιστώθηκε ότι 3 γιατροί, 1 νοσηλεύτρια και 2 ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Παράλληλα, άλλοι 25 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών.

Πριν από μία εβδομάδα, ασθενής εισήχθη στη Β' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Το πρώτο τεστ που έγινε στον εν λόγω ασθενή ήταν αρνητικό και εκείνος μεταφέρθηκε στη Β' Χειρουργική κλινική, όπου νοσηλευόταν μαζί με άλλα παθολογικά περιστατικά. Όμως, έπειτα από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα και σε δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM