Σύψας για ουρές: Να μη γίνουμε Κορέα - «Ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85»

Σύψας για ουρές: Να μη γίνουμε Κορέα - «Ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την προσοχή των πολιτών επέστησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» σημείωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown.

Όπως επισήμανε o καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός... Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε o ίδιος, προειδοποιώντας πως ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα. Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ. Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί. Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» σημείωσε.

Όπως τόνισε, στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα γνωρίζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων και βάσει αυτών θα γίνουν τα επόμενα βήματα.

Σχολίασε δε, πως ενοχλείται πολύ με την «άναρχη κατάσταση σε πλατείες και παραλίες» καθώς βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας. «Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα» κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM