ΟΑΕΔ: Λήγει η αυτόματη ανανέωση της κάρτας ανεργίας - Μέσω gov.gr ή ΚΕΠ η διαδικασία

ΟΑΕΔ: Λήγει η αυτόματη ανανέωση της κάρτας ανεργίας - Μέσω gov.gr ή ΚΕΠ η διαδικασία Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Λήγει την Κυριακή η αυτόματη ανανέωση της κάρτας ανεργίας, στην οποία είχε προχωρήσει ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πλέον, η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιείται μέσω του gov.gr. Ειδικότερα οι κάτοικοι δελτίου ανεργίας, μπορούν να το ανανεώσουν για χρονικό διάστημα 5 εργάσιμων ημερών πριν και 5 εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος. Για να γίνει η ανανέωση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ απαιτείται είτε κλειδάριθμος από ένα Κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, είτε οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet.

Εναλλακτικά, ο δικαιούχος θα μπορεί να πραγματοποιεί την ανανέωση σε ένα ΚΕΠ, έχοντας μαζί του ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο). Ωστόσο συστήνεται η μη προσέλευση στα ΚΕΠ για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού.

Σημειώνεται πως όλα τα δελτία ανεργίας που έληγαν από τις 18 Μαρτίου έως και τις 10 Μαΐου 2020 έχουν ήδη ανανεωθεί αυτόματα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ