Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε ασθενής στο «Σωτηρία» - Στους 147 οι νεκροί

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε ασθενής στο «Σωτηρία» - Στους 147 οι νεκροί Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε ασθενής στο Σωτηρία- Στους 147 οι νεκροί (Eurokinissi)
0

Ένας ακόμα θάνατος προστέθηκε στη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα κατέληξε μια 89χρονη, που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Πλέον, οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό ανέρχονται συνολικά σε 147.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.642. Το 55,4% είναι άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα δεν καταγράφηκε κανένας επιπλέον θάνατος και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων παραμένει στα 146. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 39 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα. Τα 598 σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.317 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι η αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες, κυρίως μεταξύ ασυμπτωματικών ασθενών.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 35 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Συνολικά 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 3.671.00 κρούσματα και 253.241 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 1.211.000 ανέρρωσαν και έγιναν καλά.

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM