Άδεια ειδικού σκοπού: Μέχρι 15 Ιουνίου η δήλωση για Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο

Άδεια ειδικού σκοπού: Μέχρι 15 Ιουνίου η δήλωση για Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο Facebook Twitter
Άδεια ειδικού σκοπού: Μέχρι 15 Ιουνίου η δήλωση των αδειών για Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο (Eurokinissi)
0

Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2020, έχουν οι εργαζόμενοι για να δηλώσουν τις άδειες ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, σύμφωνα με το ΦΕΚ του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, ο εργοδότης γνωστοποιεί στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όσους εργαζομένους έκαναν χρήση της άδειας της παρ. 3α του άρ. 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55).

Η γνωστοποίηση αυτή γίνεται, μέσω του δημιουργούμενου- με την παρούσα απόφαση - προσωρινού εντύπου ειδικού σκοπού του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» «Έντυπο 11.1- Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης 'Αδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής 'Αδειας του άρθρου 4 παρ. 3στ της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 55)», ειδικά για τους μήνες Μάρτιο 2020, Απρίλιο 2020 και Μάιο 2020 συνολικά κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουνίου 2020.

Σε περίπτωση νέας παράτασης του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού, η γνωστοποίηση των στοιχείων λήψης άδειας ειδικού σκοπού και συσχετιζόμενης κανονικής άδειας γίνεται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού με το ανωτέρω απολογιστικό έντυπο.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττεται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που επιλέξουν να κάνουν χρήση της προβλεπόμενης προσωρινής ανάκλησης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους, για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες και ανελαστικές ανάγκες, υποχρεούνται να το γνωστοποιήσουν στο έντυπο του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» «Υπεύθυνη Δήλωση προσωρινής ανάκλησης αναστολής σύμβασης για έκτακτες, κατεπείγουσες, μη αναβαλλόμενες και ανελαστικές ανάγκες», σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη πραγματοποίησης της παρεχόμενης έκτακτης εργασίας.

Μετά τη λήξη της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας, συνεχίζεται η αναστολή της σύμβασης, μέχρι της συμπληρώσεως του πλήρους χρονικού διαστήματός της.

Για το χρονικό διάστημα της προσωρινής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας, υπόχρεος καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων είναι ο εργοδότης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ