Γώγος: «Ισχυρή σύσταση» για μάσκα στα πανεπιστήμια - Τι είπε για την εξεταστική

Γώγος: «Ισχυρή σύσταση» για μάσκα στα πανεπιστήμια - Τι είπε για την εξεταστική Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
0

Για τη σύσταση χρήσης της μάσκας και τα προβλήματα που προκύπτουν στα πανεπιστήμια μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν στα πανεπιστήμια κατά την εξεταστική περίοδο είναι ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα. Για αυτό ο κ. Γώγος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι εξετάσεις θα διεξάγονται σε καλά αεριζόμενες αίθουσες και αμφιθέατρα και θα γίνεται τακτική αντισηψία των χώρων. Σχετικά με τη χρήση μάσκας ο καθηγητής είπε ότι θα ζητήσουν να γίνει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, υπό διερεύνηση είναι το πώς θα διεξαχθεί η εξεταστική, καθώς, όπως είπε και ο κ. Γώγος, υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και παράδοση εργασιών αντί εξετάσεων. Ο κ. Γώγος τόνισε ότι θα γίνει «υψηλή σύσταση για τα multiple choice». Επίσης, επεσήμανε ότι υπάρχει σαφής σύσταση από τον ΕΟΔΥ για την χρήση της μάσκας και τους χώρους όπου κρίνεται υποχρεωτική.

Ανοσία αγέλης

Τέλος, σχετικά με την ανοσία της αγέλης ο κ. Γώγος είπε ότι η Ελλάδα δεν θα προλάβει να την πετύχει, καθώς δεν είχε πολλά κρούσματα και σε αυτό το στάδιο δεν θα αποκτήσει κιόλας. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να βγει το εμβόλιο πριν καν η χώρα φτάσει σε αριθμούς κοντινούς σε εκείνους που χρειάζονται για να υπάρξει ανοσία της αγέλης.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM