Ηλιούπολη: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους- «Έκρυβα το Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα»

Ηλιούπολη: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους- «Έκρυβα το Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα» Facebook Twitter
0

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, της Ηλιούπολης, παραδέχτηκε live μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους όσο οι εκκλησίες παρέμεναν κλειστές.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου παραδέχτηκε πως όσο οι εκκλησίες παρέμεναν κλειστές, κοινωνούσε πιστούς κατ' οίκον, κρύβοντας το δισκοπότηρο μέσα σε ψωμί και μήλα. «Δεν έκανα κάτι παράνομο, δεν υπήρχε καμία υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία αλλά για να μην προκαλούμε συμπλεγματικά άτομα της γειτονιά, είτε εξ ιδεολογικής αντιλήψεις είτε λόγω ψυχολογικών καταστάσεων να ενημερώνουν άσκοπα την αστυνομία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στον «αέρα» της εκπομπής «Μαζί σου».

«Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ για την φυσική τροφή, έτσι και ο ιερέας πήγαινε την πνευματική τροφή στο σπίτι» τόνισε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου σχολιάζοντας πως «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη».

Υπενθυμίζεται πώς βάσει των απαγορεύσεων άσκοπων μετακινήσεων, η μετακίνηση του ιερέα στα σπίτια των πιστών για θεία κοινωνία, δεν προβλεπόταν από την λίστα με τα επιτρεπόμενα πεδία που είχε εκδώσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε για παρόμοιους λόγους είχε απαγορευτεί ακόμα και η παράδοση αγίου φωτός κατ' οίκον το Μεγάλο Σάββατο. 

Ο αρχιμανδρίτης συνέχισε μιλώντας στον αέρα της εκπομπής, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καταγραφεί καμία μετάδοση ιού μέσω της θείας κοινωνίας: «Εκείνο το οποίο προβληματίζει κάποιους ανθρώπους είναι το θαύμα της θείας ευχαριστίας. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική πραγματικότητα 2.000 χρόνων. Όπου μέσα από πανδημίες, επιδημίες, ασθένειες, δεν έχει καταγραφεί καμία μετάδοση ιού, μικροβίου ή ασθενείας μέσα από το μυστήριο της θείας ευχαριστίας. Επειδή αυτό το θαύμα, δεν ορίζεται στα όρια της λογικής, οι επιστήμονες στέκονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου. Γιατί το θαύμα είναι υπέρλογο. Δεν μπορούμε να παίζουμε [...] ούτε φυσικά κάποιοι κυβερνητικοί να λένε ήξεις αφήξεις είναι θέμα πίστης αλλά οι επιστήμονες λένε έτσι. Άλλωστε ο Χριστός μας είπε όστις θέλει Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται τίποτα, ακόμα και τον θάνατο ο οποίος γίνεται αφορμή να βάζουν όρια και να δίδουν οδηγίες οι οποίες θα εμποδίσουν την διάδοση ενός θανατηφόρου ιού [...] αλλά στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας δεν χωρά κουβέντα».

Καλεσμένος στο στούντιο ήταν εκείνη την ώρα ο Πέτρος Τατσόπουλος που αντέδρασε σε όσα ακούστηκαν σχολιάζοντας πως είναι λανθασμένη και πολύ επικίνδυνη αντίληψη, το μήνυμα ότι είναι θέμα πίστης ή απιστίας. Ο κορωνοϊός δεν λαμβάνει υπόψιν τα θρησκευτικά αισθήματα, πίστη ή απιστία. «Είναι ανεύθυνο να λέει κάποιος ότι η πίστη σε προφυλάσσει από την ασθένεια».

Λίγο αργότερα ο αρχιμανδρίτης αποχώρησε.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ