Μηχανοκίνητη πορεία από τους διανομείς στο κέντρο της Αθήνας

Μηχανοκίνητη πορεία από τους διανομείς στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν διανομείς στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Εργαζόμενοι ως ντελίβερι και κούριερ ξεκίνησαν με μηχανές από το Πεδίο του Άρεως και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία. Με αφορμή την κινητοποίηση καταγγέλλουν την ανασφάλιστη και αδήλωτη υπερωριακή εργασία, τον χαμηλό μισθό τους «στα όρια της φτώχειας» και τη μερική απασχόληση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητούν πενθήμερη 8ωρη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου και λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων αυτού του κλάδου.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση, για την εργατική Πρωτομαγιά, κινητοποίηση που ήταν προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα της εποχής. Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν κολλήσει αυτοκόλλητα μπροστά από τη Βουλή, στα οποία πήραν θέση οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα έγιναν κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά, με διαφορετικό τρόπο. Τα εργατικά συνδικάτα είχαν καλέσει από τις προηγούμενες ημέρες τους μετέχοντες όχι μόνο να τηρήσουν τις αποστάσεις, αλλά και να φορέσουν γάντια και μάσκες, στο πλαίσιο της προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ