ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πατήσια: «Μου είπε ότι θα με πουλήσει» - Η κατάθεση της Γερμανίδας για τον άνδρα που την αιχμαλώτισε και την εξέδιδε

Πατήσια: «Μου είπε ότι θα με πουλήσει» - Η κατάθεση της Γερμανίδας για τον άνδρα που την αιχμαλώτισε και την εξέδιδε Facebook Twitter
Πατήσια: Η κατάθεση της 42χρονης Γερμανίδας - Κρατείτο αιχμάλωτη και εκδιδόταν από 37χρονο Έλληνα (Eurokinissi)
0

Την ιστορία της για το πώς γνώρισε αλλά και πώς κατάφερε τελικά να αποδράσει από το διαμέρισμα στα Πατήσια όπου την κρατούσε 37χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται πως την εξέδιδε διά της βίας, κατέθεσε στην ασφάλεια Αθηνών η 42χρονη Γερμανίδα.

Η γυναίκα από το Στόλμπεργκ της Γερμανίας κατέθεσε πως κατάφερε την περασμένη Τρίτη να αποδράσει από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε αιχμάλωτη και την εξέδιδε 37χρονος Έλληνας, σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών. Τον άνδρα συνέλαβε η αστυνομία.

Η γυναίκα στην κατάθεσή της, την οποία επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», μίλησε αρχικά με την παρουσία ψυχολόγου για την παιδική της ηλικία. «Οι βιολογικοί μου γονείς εκτός από εμένα είχαν άλλα τέσσερα παιδιά. Όταν ήμουν 9 ετών επειδή είχαν οικονομικά προβλήματα με έδωσαν σε μια άλλη οικογένεια, η οποία ήταν άνετη οικονομικά και με ανέθρεψε. Μόλις τελείωσα το λύκειο έκανα πρακτική ως κηπουρός, αλλά στα 18 μου χρόνια εκπαιδεύτηκα ως σεκιούριτι, δουλειά την οποία έκανα μέχρι να έρθω στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια περιέγραψε πως γνώρισε τον Έλληνα, όταν της έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook, τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών μου επικοινωνούσα με τον Β. μέσω Facebook και η επικοινωνία συνεχίστηκε και όταν επέστρεψα στη Γερμανία. Κατάλαβα ότι άρχισα να τον ερωτεύομαι και ένιωθα ότι και ο Β. ερωτευόταν εμένα. Έτσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για 14 ημέρες για να τον επισκεφτώ και να τον γνωρίσω από κοντά»

Η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα

«Την πρώτη φορά έμεινα σε ξενοδοχείο και περνούσα τον χρόνο μου με τον Β., κάναμε βόλτες και επισκεπτόμασταν αξιοθέατα. Ένιωθα πολύ ερωτευμένη μαζί του [...] Μία από τις ημέρες που βρισκόμασταν στην Ελλάδα μου είπε ότι ζει με την πρώην γυναίκα του στο σπίτι του μαζί με τα τρία παιδιά τους. Δεν μου άρεσε αυτό που άκουσα, αλλά όταν μου είπε ότι τους φιλοξενεί στο σπίτι του για να τους συντηρεί οικονομικά [...] Μάλιστα, τη γνώρισα τη γυναίκα του, είναι και αυτή Γερμανίδα, ηλικίας 30 ετών [...] Όταν ήμασταν μαζί την έβλεπα να συμπεριφέρεται σαν φίλη του, οπότε έπαψα να ανησυχώ [...] Την ημέρα που έφευγα πίσω στη Γερμανία με πήγε ο ίδιος στο αεροδρόμιο και όταν χαιρετηθήκαμε ο ίδιος έβαλε τα κλάματα γιατί στεναχωριόταν που έφευγα».

Η δεύτερη επίσκεψη και η αιχμαλωσία

«Ήταν 4 Μαρτίου του 2020 όταν έφτασα για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Θα έμενα 15 ημέρες. Έμεινα και πάλι σε ξενοδοχείο, ωστόσο μετά από τρεις ημέρες ο Β. με έπεισε να πάω να μείνω στο σπίτι του λέγοντάς μου ότι δεν χρειαζόταν να ξοδεύω χρήματα στο ξενοδοχείο και θα είχαμε περισσότερο χρόνο να περνάμε μαζί. Από τότε που πήγα στο σπίτι του άλλαξαν τα πάντα στη σχέση μας, αλλά και στη ζωή μου.

»Άρχισε να γίνεται αρκετά επιθετικός. Μου μιλούσε άσχημα, ενώ έφτασε στο σημείο να μου πάρει τα 700 ευρώ που είχα μαζί μου για το δεκαπενθήμερο όπου θα έμενα στην Ελλάδα. Τη δεύτερη ημέρα που ήμουν σπίτι του μου είπε ότι θα έπρεπε να βοηθάω στα έξοδα του σπιτιού. Ο τρόπος που θα έβγαζα χρήματα, όπως μου είπε, ήταν να κάνω σεξ με άλλους άνδρες. Εγώ είπα στον Β. ότι δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός έγινε έξαλλος. Άρχισε να με χτυπάει», λέει η γυναίκα που μπαίνει σε λεπτομέρειες για την σωματική βία που της ασκούσε 

Όπως λέει η ίδια, ο άνδρας φρόντισε να της αφαιρέσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο: «Μου πήρε το κινητό και το διαβατήριο και με είχε κλειδωμένη μέσα στο σπίτι», σημειώνει προσθέτοντας ότι μετά από κάποιες ημέρες υποχρεώθηκε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε αναρτήσει φωτογραφία του θύματός του στο διαδίκτυο. Κατά την ίδια, η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

«Ο Β. μου είπε ότι σχεδίαζε να με πουλήσει σε κάποιο άτομο πολύ ακριβά», καταθέτει η γυναίκα, προκειμένου να εργαστεί σε οίκο ανοχής. Η ίδια μάλιστα περιγράφει τον ενδιαφερόμενο «αγοραστή»: «Πρόκειται για άνδρα 50 ετών, ύψους 1,60 μ., με κοντά γκρι μαλλιά, ο οποίος ερχόταν καθημερινά σπίτι προκειμένου να ελέγχει το προϊόν, εννοώντας εμένα. Όταν έβλεπε ότι είχα μελανιές από τα χτυπήματα του Β., τότε του φώναζε ότι δεν θα έπρεπε να με χτυπάει γιατί με αυτό τον τρόπο χαλάει το προϊόν.

Όπως λέει, είχε δει τον 37χρονο να οπλοφορεί και κάθε φορά που εκείνη αρνιόταν κάποιο προγραμματισμένο «ραντεβού» , ο βασανιστής της γινόταν «τρομερά βίαιος, έχοντας καθιερώσει ως «τιμωρία» τον βιασμό. 

Η απόδραση

 

Η 42χρονη Γερμανίδα κατέθεσε στους αστυνομικούς πώς κατάφερε να αποδράσει. «Το πρωί της περασμένης Τρίτης ο Β. έφυγε από το σπίτι αλλά για πρώτη φορά ξέχασε να κλειδώσει. Άνοιξα την πόρτα, κατέβηκα στον δρόμο και έφτασα στη στάση του λεωφορείου. Ανέβηκα και μετά από δύο στάσεις κατέβηκα στην Αχαρνών. Εκεί ζήτησα βοήθεια από μια γυναίκα η οποία φώναξε την Αστυνομία και ήρθαν αστυνομικοί με μοτοσικλέτες».

Στη συνέχεια άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον 37χρονο άνδρα, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εμπορία ανθρώπων, αρπαγή, κακοποίηση και άλλα αδικήματα. Ο 37χρονος κατά την απολογία του κράτησε αρνητική στάση, ισχυριζόμενος πως η 42χρονη ό,τι έκανε το έκανε με τη θέλησή της.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 37χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM