Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον 28 τα κρούσματα στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον 28 τα κρούσματα στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι Facebook Twitter
0

Για το συναγερμό που σήμανε σε δύο δομές υγείας στα δυτικά και νότια προάστια, μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως είπε ο υφυπουργός, χθες το βράδυ υπήρξε κρούσμα θετικό στη δομή των νοτίων προαστίων που σήμερα το πρωί  κατέληξε. Αρνητικά ήταν και τα 92 τεστ που έγιναν στους εργαζομένους. 

Ως προς τη δομή του Περιστερίου, τα κρούσματα είναι τουλάχιστον 28 - 13 τρόφιμοι, 11 εργαζόμενοι και 4 άτομα λόγω των οποίων σήμανε ο συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε, έχει τεθεί τόσο επιστημονικός όσο και διοικητικός υπεύθυνος. 


Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για ακόμη μία εβδομάδα, από τις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου ενώ επανέλαβε πως η άρση των μέτρων θα γίνει σε διαδοχικα και προσεκτικά σε φάσεις, όπου θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις του κορωνοϊού και κατά περίπτωση θα αίρονται ή θα επανέρχονται κάποια μέτρα.

Ως προς την Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως για καθαρά προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε πως ένα τμήμα του οικισμού και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές όπου ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα, θα συνεχίσουν να παραμένουν σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου. Όπως είπε, πάντως, πρόκειται για προληπτικό μέτρο καθώς και τα 115 δείγματα που ελέγχθηκαν χθες πόρτα - πόρτα, βγήκαν αρνητικά.

 
Ως προς την Ερμιονίδα και τα 177 δείγματα βγήκαν αρνητικά, άρα φαίνεται να μην έχει υπάρξει διασπορά στην περιοχή, η οποία πάντως παραμένει σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως αύριο ολοκληρώνεται η περίοδος αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη τη Θεσσαλία, συμπληρώνοντας πως συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων και όσων μπαίνουν στη χώρα μας. Από τις 20/3 έως τις 20/4 έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό οι επιβάτες 36 πτήσεων εξωτερικού, συνολικά 2.928 άτομα. Το 97,1% των τεστ βγήκε αρνητικό και μόλις το 2,19 θετικό.

Ο κ.Χαρδαλιάς επανέλαβε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά, πλην προσεκτικά, καθώς η χώρα μας θα συνεχίσει να έχει νέα κρούσματα, νοσηλείες σε νοσοκομεία και δυστυχώς νέους θανάτους. Όπως είπε «δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, έχουμε μεγάλη εμπειρία για την αντιμετώπιση της κατάσταση, ωστόσο η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM