Κορδελιό: Κάτοικοι βγήκαν από τις πολυκατοικίες και χόρεψαν στη μέση του δρόμου, παρά την καραντίνα

Κορδελιό: Κάτοικοι βγήκαν από τις πολυκατοικίες και χόρεψαν στη μέση του δρόμου, παρά την καραντίνα Facebook Twitter
0

Οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στο Κορδελιό έσπασαν σήμερα την καραντίνα και, βγαίνοντας από τα σπίτια τους, χόρεψαν στην μέση του δρόμου.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, περίπου 25 άτομα διαφόρων ηλικιών, φαίνονται να έχουν βγει στο δρόμο, από τα γύρω κτίρια και να χορεύουν, παρά την απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεων. Περίοικοι ακούγονται να τους χειροκροτούν από τα μπαλκόνια ενώ άλλοι τους μαγνητοσκοπούν. 

Κορδελιό: Κάτοικοι βγήκαν από τις πολυκατοικίες και χόρεψαν στη μέση του δρόμου, παρά την καραντίνα Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για συναθροίσεις δέκα ατόμων και άνω, αντιστοιχεί σε 1.000 ευρώ ανά άτομο. Μάλιστα παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν πως, σε ακραίες περιπτώσεις, προβλέπεται ακόμα και αυτόφωρο, με βάση το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, παραμένουν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετακινήσεων και συνωστισμού. 

Μεταξύ άλλων, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί στα 300 ευρώ για κάθε άσκοπη μετακίνηση ενώ η κατ' εξαίρεση μετακίνηση "Β4" για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη («Μετακίνηση 4»), θα ελέγχεται ενδελεχώς από τους αστυνομικούς ώστε να αποφευχθούν επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών. Οι επικεφαλής των κλιμακίων έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς να μην δέχονται δικαιολογίες και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και οι οδηγοί να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην «βάση» τους.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση ή απόπειρα εξαπάτησης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων του οχήματος καθώς και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM