Κορωνοϊός: Ο «οδικός χάρτης» για την άρση των μέτρων στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ο «οδικός χάρτης» για την άρση των μέτρων στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Τον οδικό χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση, με στελέχη της να εξετάζουν το πότε και το πώς θα πραγματοποιηθεί η «επιστροφή στην κανονικότητα». 

Το σχέδιο τιτλοφορείται «Στρατηγικό Σχέδιο Σταδιακής Μετάβασης», και δουλεύεται εδώ και μερικές μέρες με βάση τα επιχειρησιακά σχέδια όλων των υπουργείων από μια "task force" υπό την εποπτεία του υφυπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ενδεικτικά στην ομάδα, συμμετέχουν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό Ηλίας Μόσιαλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η χαλάρωση περιορισμών θα γίνεται προοδευτικά, δηλαδή από τις αρχές Μάιου (4 ή 11 Μαΐου) με καταληκτικό ορίζοντα μέσα και τέλος Ιουνίου, και προβλέπεται σταδιακή χαλάρωση εσωτερικών μετακινήσεων πιθανώς με αλλαγές στο SMS, κάτι πάντως που δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αρχικά θα επιτραπεί το άνοιγμα μικρών εμπορικών καταστημάτων με αυστηρή αναλογία πελατών ανά τετραγωνικά, δηλαδή όπως έγινε σούπερ μάρκετ, ενώ και όταν ανοίξουν καφέ και εστιατόρια τα τραπεζοκαθίσματα αναμένεται να είναι πιο αραιά.

Ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν ο κ. Τσιόδρας και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM