Ουρές με «αποστάσεις ασφαλείας» σε Βαρβάκειο και καταστήματα για τα τελευταία ψώνια

Ουρές με «αποστάσεις ασφαλείας» σε Βαρβάκειο και καταστήματα για τα τελευταία ψώνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν τις τελευταίες αγορές για το πασχαλινό τραπέζι σήμερα, σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές αλλά και στη Βαρβάκειο αγορά.

Λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί, για την προστασία καταναλωτών και εργαζομένων από τον κορωνοϊό, ουρές σχηματίστηκαν έξω από πολλά καταστήματα, καθώς οι πολίτες περίμεναν τη σειρά τους προκειμένου να μπουν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Βαρβάκειο αγορά η ουρά που είχε σχηματιστεί ήταν δεκάδων μέτρων και εκτεινόταν σχεδόν σε ένα τετράγωνο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι καταναλωτές έπρεπε κατά μέσο όρο να περιμένουν περίπου μισή ώρα, προκειμένου να μπουν στη Βαρβάκειο και να ψωνίσουν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Ουρές με «αποστάσεις ασφαλείας» σε Βαρβάκειο και καταστήματα για τα τελευταία ψώνια Facebook Twitter
Καταναλωτές περιμένουν να κάνουν τα ψώνια τους στη Βαρβάκειο αγορά

Στο σημείο υπήρχε αστυνομική παρουσία, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Εξάλλου, στην είσοδο της Βαρβακείου αγοράς ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν μπει κάγκελα, για να μπαίνουν ανά 10 οι πελάτες, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται και σε καταστήματα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

 

Πολλοί ήταν και εκείνοι που πήγαν στη λαϊκή αγορά της περιοχής τους σήμερα για να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά. Στις περιπτώσεις στις οποίες κρινόταν απαραίτητο γίνονταν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός καθώς και για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών έχουν τεθεί σε ισχύ συγκεκριμένα μέτρα, λόγω του κορωνοϊού. 

Αλλά και έξω από τα σούπερ μάρκετ σχηματίστηκαν ουρές αρκετών μέτρων, αφού οι καταναλωτές έπρεπε να περιμένουν ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας εντός των καταστημάτων. Εξάλλου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, αποφασίστηκε να παραταθεί η λειτουργία των σούπερ μάρκετ έως τις 20:30 σήμερα

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ