Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπες μετακινήσεις - Από το Μ. Σάββατο

Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπες μετακινήσεις - Από το Μ. Σάββατο Facebook Twitter
0

Την επέκταση δύο μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ως απάντηση, όπως είπε στους ελάχιστους που θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια των πολλών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεσης πινακίδων για τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Επίσης, για το ίδιο διάστημα, προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους σε όσους κάνουν καταχρηστική χρήση του κωδικού Β4, δηλαδή παροχή βοήθειας σε τρίτο, και πρόστιμο 300 ευρώ στους οδηγούς και 150 ευρώ σε δεύτερο επιβαίνοντα, καθώς και αφαίρεση πινακίδων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη χθεσινή δημοσκόπηση βάσει της οποίας 9 στους 10 πολίτες δήλωσαν πως θα γιορτάσουν το Πάσχα με βάση τους κανόνες, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυιβέρνησης.

Ωστόσο, όπως είπε, αυτό το 10%, παρότι ελάχιστο, είναι ικανό να καταστρέψει αυτό που με τόση προσπάθεια έχει πετύχει η πλειονότητα, γι'αυτό και κρίνεται απαραίτητη η επιβολή των νέων αυτών μέτρων.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά και πως οι λειτουργίες αυτές τις μέρες θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών: «Θα προσευχηθούμε στο σπίτι μας, όπως έχει συστήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος», τόνισε. 

Όπως είπε, με τις notam που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του Covid-19, γίνεται παράταση της προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων από Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία από και προς την Ελλάδα έως τις 12 τα μεσάνυχτα της 15ης Μαΐου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM