Καθηγητής ΑΠΘ: Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε, αν ο ιός αφήνει ανοσία και για πόσο χρονικό διάστημα

Καθηγητής ΑΠΘ: Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε, αν ο ιός αφήνει ανοσία και για πόσο χρονικό διάστημα Facebook Twitter
Καθηγητής ΑΠΘ: Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε, αν ο ιός αφήνει ανοσία και για πόσο χρονικό διάστημα (EPA)
1

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα και μετά την άρση των μέτρων λόγω της πανδημίας λέει ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Οι δυσοίωνες προβλέψουν αναφέρουν ότι ακόμα κι αν αποκτήσουμε ορισμένα φάρμακα, αυτά δεν θα μπορέσουν να αφανίσουν τον ιό, λέει μεταξύ άλλων μιλώντας στο ethnos.gr, ο καθηγητής.

Μόνη σωτηρία, το εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να παρασκευαστεί σε ένα και πλέον χρόνο από σήμερα.

«Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική, όταν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα. Δε λέω ότι θα πρέπει να φοράει κάποιος μάσκα, όταν θα πηγαίνει στο χωράφι του, αλλά θα είναι απαραίτητη, αν βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού.

Αυτός ο ιός είναι... διαβολεμένος. Το 85% των ασθενών έχει ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει ότι τον έχει. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός πολλαπλασιάζεται και διασπείρεται με ταχύτατους ρυθμούς», σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε, αν ο ιός αφήνει ανοσία και για πόσο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης.

Μέχρι τότε μεγάλη βοήθεια θα προσφέρουν τα τεστ αντισωμάτων, τα οποία θα είναι φτηνά και θα γίνονται πολύ εύκολα. Με αυτά θα ξέρουμε, αν κάποιος έχει ανοσία και όποιος δεν έχει και αποδειχθεί θετικός, θα μπαίνει αμέσως σε καραντίνα» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε πως «Μόνο όσοι αποδειχθεί ότι έχουν ανοσία, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς μάσκα. Βέβαια, ακόμα δεν ξέρουμε, για πόσο καιρό θα διαρκεί αυτή η ανοσία.

Αποδείχθηκε ότι οι πίθηκοι έχουν ανοσία μόνο για ένα μήνα, δηλαδή για πολύ μικρό χρονικό διάστημα», τονίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι μέσα στο Μάιο αυτά τα τεστ αντισωμάτων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να γίνονται στους πολίτες.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το θέμα είναι πρώτον να πει κάποιος υπεύθυνα ότι έχει νόημα η χρήση της μάσκας, προς το παρόν λένε το αντίθετο, δεύτερον να διανεμηθούν μάσκες στους πολίτες αφού όπως φαίνεται όχι μόνο δε θα υπάρξει εξαφάνιση του ιού αλλά πιθανολογείται και ένα δεύτερο κύμα από Δεκέμβριο.