Σεισμός

Αυξάνονται τα αδέσποτα στην Ελλάδα, εν μέσω κορωνοϊού

Αυξάνονται τα αδέσποτα στην Ελλάδα, εν μέσω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο παρατηρείται εν μέσω του κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα, αλλά και οι δηλητηριάσεις ζώων.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εγκαταλειφθεί πάρα πολλά ζώα, που ήταν έως τώρα μέσα σε σπίτια. Παράλληλα, έχουν δηλητηριαστεί πάρα πολλά ζώα, από τον φόβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα», δήλωσε στην ΕΡΤ η Σοφία Τζονίκη, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού σωματείου stray.gr.

«Είναι άνθρωποι που ούτως ή άλλως θα τα εγκατέλειπαν και δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν ένα ζώο. Βρήκαν μια δικαιολογία για να τα εγκαταλείψουν», σχολίασε η κ. Τζόνικη, η οποία τόνισε όμως ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων με δηλητηρίαση ζώων.

«Πάρα πολλά ζώα έχουν δηλητηριαστεί. Χθες, είχαμε μέχρι και δηλητηρίαση αλόγου στην Καβάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη βόλτα των κατοικίδιων ζώων και για τη σίτιση των αδέσποτων, υπάρχουν προβλήματα, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις. Μάλιστα, ανέφερε περιστατικό με δεσποζόμενο ζώο, το οποίο κατέληξε, επειδή δεν επετράπη από αστυνομικούς η μεταφορά του στον κτηνίατρο, από την Ημαθία στην Πιερία.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των αδέσποτων, ακόμη και έξω από την Αττική. Πολλοί δήμοι δεν έχουν συνεργαστεί ακόμη. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που ταΐζουν τα αδέσποτα, χωρίς να ανήκουν σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο», δήλωσε ακόμη, εξηγώντας τα προβλήματα που δημιουργούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ελλάδα
2

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM