Θεσσαλονίκη: Άλλα δύο βρέφη με κορωνοϊό στο «Γεννηματάς» - Στη ΜΕΘ το μωρό στο Ιπποκράτειο

Θεσσαλονίκη: Άλλα δύο βρέφη με κορωνοϊό στο «Γεννηματάς» - Στη ΜΕΘ το μωρό στο Ιπποκράτειο Facebook Twitter
0

Άλλα δύο βρέφη, 3,5 και 9 μηνών, διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εξετάζονται τα δείγματα των γονιών τους για να διαπιστωθεί αν είναι κι αυτοί φορείς του ιού.

Λίγο νωρίτερα, στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είχε μεταφερθεί μωρό 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό. Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.

Εσπευσμένα μετέβη στην Ξάνθη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να ελέγξουν την περιοχή και να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM