Υπάρχουν ελπίδες για τη δημιουργία φαρμάκου για τον κορωνοϊό, στην Ελλάδα, τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

 

«Υπάρχει μια ελληνική ερευνητική προσπάθεια, η μελέτη Greco 19, η οποία ερευνά το φάρμακο με τη δραστική ουσία κολχικίνη, για πιθανές επιπτώσεις και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει επιπτώσεις του κορωνοϊού στην καρδιά και τους πνεύμονες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελέσματα και για αυτή τη μελέτη και για άλλες μελέτες, θα έχουμε μέσα σε 2 μήνες», δήλωσε ο κ. Τρύφων.

 

«Ερευνώνται σε ασθενείς. Κάποια φάρμακα είναι σε φάση 3, παλιά φάρμακα με διαπιστωμένη ασφάλεια. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια φάρμακα θα μπουν σε 3-4 μήνες στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν οι γιατροί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αναφερόμενος στην πορεία των ερευνών.

 

«Υπάρχει ένας παγκόσμιος συνασπισμός, πάρα πολλές εταιρείες κάνουν έρευνες, το φάρμακο θα προηγηθεί του εμβολίου. Θα υπάρχουν κάποια φάρμακα, όχι μόνο ένα, ανάλογα με την περίπτωση που θα μπορούν να αντιμετωπίζουν το θέμα. Πιστεύουμε ότι μέσα σε 3 μήνες θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Ας δούμε πώς θα πάνε οι κλινικές μελέτες», δήλωσε ακόμη ο Θεόδωρος Τρύφων.

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό το Σάββατο, έκανε λόγο για ελπιδοφόρα μηνύματα από τις κλινικές μελέτες που γίνονται με συμμετοχή της χώρας μας, για το νέο υποσχόμενο θεραπευτικό σχήμα με τη ενδοφλέβια χορήγηση ρεμδεσιβίρης.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr