Λάρισα: Νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά - Αναμένουν αποτελέσματα από 200 τεστ

Λάρισα: Νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά - Αναμένουν αποτελέσματα από 200 τεστ Facebook Twitter
1

Σε 24 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του οικισμού των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Κατά ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, το πρωί του Σαββάτου ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη, που όμως δεν σχετίζεται με τα αναμενόμενα αποτελέσματα των 200 δειγματοληψιών που έγιναν χθες από τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για άτομο που διαμένει μέσα στον οικισμό των Ρομά, αλλά είχε προσέλθει μόνο του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισε.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων 200 δειγματοληψιών από τον ΕΟΔΥ, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να δηλώνει αισιόδοξος. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στη Λάρισα για ακόμη 133 δειγματοληψίες, οι οποίες αφορούν επίσης την ίδια περιοχή στη Λάρισα, ταυτοποιώντας τρία θετικά κρούσματα.

Αναφορές πως Ρομά διασκορπίστηκαν σε κοντινά χωριά της Λάρισας

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η καταγγελία του Δημάρχου Κιλελέρ, σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες Ρομά από τη Νέα Σμύρνη έχουν μετακινηθεί από την περασμένη Πέμπτη όταν υπήρχαν οι πρώτες φήμες για καραντίνα στην περιοχή κυρίως σε χωριά κοντά στη Λάρισα, όπου υπάρχουν κάποιες οικογένειες Ρομά.

Προχωράει η διαδικασία της τροφοδοσίας με είδη πρώτης ανάγκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδίου της καραντίνας του οικισμού Ρομά της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, όπως είχε αποφασιστεί στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της καραντίνας, με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων προχωράει η διαδικασία της τροφοδοσίας ειδών πρώτης ανάγκης της περιοχής.

Λάρισα: Νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά - Αναμένουν αποτελέσματα από 200 τεστ Facebook Twitter
Λάρισα: Νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά - Αναμένουν αποτελέσματα από 200 τεστ Facebook Twitter

Σε κομβικά σημεία εγκαταστάθηκαν 7 οικίσκοι οι οποίοι θα λειτουργούν ως σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων της περιοχής με τρόφιμα και άλλα είδη.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία τροφοδοσίας έχουν οριστεί στις οδούς: Σωκράτους και Πλάτωνος, Αρχιμήδους και Πλάτωνος, Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας, Δανάης και Aεροδρομίου, Δανάης και Αρχιμήδους, Ροδιάς και Καραμανλή.

 

Με πληροφορίες από onlarissa.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Απίθανο να βγάλει άκρη και να συνεννοηθεί κάποιος με τούς Ρομά ( πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Δεν υπολογίζουν και δεν τούς ενδιαφέρει τίποτα, έτσι είναι τα πράγματα και θα πρέπει επιτέλους να το παραδεχτούμε και να μήν "κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας" .