Λάρισα - Χαρδαλιάς: «Κινδυνεύει η ζωή σου. Μείνε σπίτι σου» - Έντονος διάλογος με κάτοικο του οικισμού

Λάρισα - Χαρδαλιάς: «Κινδυνεύει η ζωή σου. Μείνε σπίτι σου» - Έντονος διάλογος με κάτοικο του οικισμού Facebook Twitter
1

Μία στιγμή έντασης κατέγραψαν οι κάμερες στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, στην Λάρισα, μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και κατοίκου της περιοχής που έχει τεθεί σε καραντίνα, μετά πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού.

«Νέα Σμύρνη δεν είναι μόνο τα Νταμάρια. Είναι όλη η γειτονιά», ακούγεται να λέει στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ένας από τους κατοίκους της περιοχής που εκφράζει την ένστασή του για τα ακριβή όρια της καραντίνας.

«Θα πάρουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται, είμαστε περήφανοι για ό,τι κάνετε», αποκρίνεται στον πολίτη ο κ. Χαρδαλιάς ενώ μπαίνει στο αυτοκίνητο για να αναχωρήσει. 

«Μας αποκόβετε από την κοινωνία», του ανταπαντά ο κάτοικος μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. «Από το σχολείο (σ.σ της περιοχής) και κάτω είναι Νταμάρια, δεν βλέπω όμως να υπάρχει κάποια καραντίνα». 

«Καταλαβαίνεις ότι κινδυνεύει η ζωή σου; Μείνε στο σπίτι σου. Η κοινωνία είμαστε όλοι», απαντά ο υφυπουργός πριν αναχωρήσει με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. 

Το στιγμιότυπο από το 0:20 και μετά

 

Είκοσι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν θετικοί, από τις συνολικά 29 επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού που εξετάστηκαν. Από τις 11μ.μ χθες το βράδυ, μεγάλο τμήμα του οικισμού Ρομά στην Νέα Σμύρνη έχει τεθεί σε καραντίνα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, όταν έγινε γνωστό πως 13 από τα πρώτα 17 δείγματα είχαν βγει θετικά.

Λίγο αργότερα έγιναν γνωστά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα και, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε ότι «επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια». Οι αρχές φοβούνται τώρα το ενδεχόμενο επιδημικής έξαρσης στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση επαφών.

Τα πρώτα δείγματα είχαν ληφθεί από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Πέμπτης και από τα 29 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με 32χρονο ασθενή, μόλις 9 ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης», εκτιμώντας πως η καραντίνα μπορεί τελικά να αφορά ακόμα και 5.000 άτομα.

Νωρίς το απόγευμα αποφασίστηκε να κλείσουν και όλες οι λαϊκές αγορές στην Λάρισα ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ντίνος Γιαννακόπουλος, προειδοποίησε ότι, αν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αποδειχτεί πως υπάρχει διασπορά στον υπόλοιπο αστικό ιστό, θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η πόλη της Λάρισας.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τώρα τρέχει και δεν φτάνει ο κος Χαρδαλιάς. Πριν 3 εβδομάδες φρόντισε να βάλει σε απαγόρευση κυκλοφορίας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Προφανώς αυτό δεν είχε άμεση εφαρμογή και στους πληθυσμούς των Ρομά.