Άγιο Φως: Απαγόρευση στην διανομή κατ' οίκον

Άγιο Φως: Απαγόρευση στην διανομή κατ' οίκον Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε δήμους να μοιράσουν πόρτα- πόρτα το Άγιο Φως, σχολιάζοντας σχετικές τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί.

Την Τρίτη, ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι θα μοιραστεί στους δημότες το Άγιο Φως. Ανάλογες πρωτοβουλίες διανομής κατ' οίκον ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες και άλλοι δήμοι, όπως εκείνος της Αλεξανδρούπολης όπως και ο δήμος Διστόμου, Αράχωρας, Αντίκυρας.

Όμως, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυτό δεν θα επιτραπεί, ενώ ήδη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να απέχουν από ανάλογες δράσεις.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά από την οποία πηγάζει αυτή η κίνηση. Όμως δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε. Αυτή η πρωτοβουλία, όσο κι αν αντιπροσωπεύει μια βαθύτερη ανάγκη όλων μας, κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα και παράδειγμα», εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει αυστηροποίηση των ποινών για όσους επιχειρήσουν να πάνε σε χωριά και εξοχικά για το Πάσχα. 

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος 100άδες ή και χιλιάδες πολίτες εργαζόμενοι ή εθελοντές των δήμων να μετακινούνται στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως σε κάθε δημότη, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια όλων μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Το μήνυμα της Ανάστασης, το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αλλά για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να μείνουμε πιστοί στην προσπάθειά μας. Το Άγιο Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας, φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλά η ουσία της πίστης μας παραμένει η ίδια», δήλωσε ακόμη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα με ημερομηνίες για άρση των μέτρων, το οποίο χαρακτήρισε «fake news». «Βγήκε από τη φαντασία, είναι εντελώς ανυπόστατο και αβάσιμο. Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους», δήλωσε σχετικά και σημείωσε ότι τέτοια δημοσιεύματα εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM