Ιερώνυμος: Όλοι θέλουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, αλλά πρέπει να υπακούσουμε

Ιερώνυμος: Όλοι θέλουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, αλλά πρέπει να υπακούσουμε Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οι εκκλησίες έκλεισαν για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες με χαρά, τις έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα», είπε για την απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε απόψε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, στον άδειο μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών.

Στο μήνυμά του προς στους πιστούς, αναφέρθηκε και στον εορτασμό του Πάσχα. «Όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και θα γιορτάσουμε», είπε σχετικά. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι οι ιερές ακολουθίες θα γίνουν χωρίς πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει "κουράγιο, και αυτό θα περάσει"», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας «Κουράγιο και θα νικήσουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ κάλεσε τους πιστούς να σηκωθούν από τις «κατ' οίκον εκκλησίες» και να ψάλουν όλοι μαζί «Τη Υπερμάχω».

Ακόμη, αναφέρθηκε στη θεία ευχαριστία και έφερε παραδείγματα από το παρελθόν, όταν σε παρόμοια κατάσταση στην Τήνο και την Πάρο, προκειμένου να επιβιώσουν, ο τότε Αρχιεπίσκοπος έδωσε ευλογία, παρόλο που ήταν Μεγάλη Εβδομάδα, να μην νηστέψουν για να αντέξουν τις αρρώστιες. Αναφέρθηκε και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, που έζησε ακοινώνητη στην έρημο για πολλά χρόνια και όμως έγινε αγία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 


Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ