Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο Facebook Twitter
0

Κατά την ημερήσια ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού την Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τη δομή φιλοξενίας Ριτσώνας, το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το πρώτο κρούσμα της Μυκόνου.

Όπως γνωστοποίησε, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, τίθεται σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα για 14 ημέρες, μετά τον εντοπισμό κρούσματος, μιας γυναίκας που νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της. 

Ο ίδιος τόνισε πως για 14 ημέρες απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη δομή φιλοξενίας. 

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Παγώνουν οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο 

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών, δημοσίων και ιδιωτικών έργων και όλων των εργοταξίων αυτών για 14 ημέρες στο νησί της Μυκόνου, μετά τη θετική διάγνωση στον κορωνοϊό 69χρονης γυναίκας. 

Αναφορικά με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε πως έγινε έλεγχος και στους 380 επιβάτες, εκ των οποίων 119 δείγματα είναι θετικά, 259 αρνητικά και δύο θα πρέπει να επαναληφθούν. Το πλοίο θα μεταφερθεί σε ειδική προβλήτα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ