Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ
8

Σε ισχύ τέθηκε από χθες 1 Απριλίου νέο ωράριο κοινής ησυχίας σε όλη την Ελλάδα.

Το ωράριο άλλαξε καθώς μπήκαμε στη θερινή περίοδο. 

Θερινή περίοδος

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Χειμερινή περίοδος

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαρτίου.

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
ώρες κοινής ησυχίας μιας αλλης εποχής. που επιτρέπετε το κομπρεσέρ της ανακαίνισης του γείτονα, η τα μηχανοκίνητα φυσερά των κηπουρών χωρις εξάτμιση και σιγαστήρα στις 7 το πρωι, που το 90% του πληθυσμού κοιμάται. αλλα δεν επιτρέπετε ο θόρυβος στης 5 το απόγευμα για το 1% που κανει απογευματινό υπνάκο.
εργοστάσια, εργοτάξια, νοσοκομεία τουλάχιστον έχουν ωράριο 7-15 ή 7:30-15:30. Δεν κοιμάται το 90% στις 7 το πρωί και εμείς που ακούμε τα κομπρεσέρια από τις 7 το πρωί θ΄λεουμε να ηρεμήσουμε τουλάχιστον μέχρι τις 17:30