Κορωνοϊός - Λέσβος: Θετικές η κόρη και η εγγονή της 76χρονης που κατέληξε -Έκλεισαν δύο κέντρα υγείας

Κορωνοϊός - Λέσβος: Θετικές η κόρη και η εγγονή της 76χρονης που κατέληξε -Έκλεισαν δύο κέντρα υγείας Facebook Twitter
Έκλεισε το κέντρο υγείας Καλλονής (Πηγή φωτό ΕΡΤ)
1

Θετικές στον κορωνοϊό βρέθηκαν η κόρη και η εγγονή της 76χρονης, η οποία κατέληξε την Κυριακή από τον ιό στη Λέσβο, με συνέπεια να κλείσουν δύο κέντρα υγείας του νησιού.

Η 76χρονη, που είχε άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη Λέσβο. Η κόρη της, που επίσης βρέθηκε θετική, εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στα κέντρα υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου, τα οποία έκλεισαν για επτά ημέρες, ενώ το προσωπικό τέθηκε σε καραντίνα.

Ο δήμος Δυτικής Λέσβου θα διαθέσει χώρο προκειμένου να στηθεί πρόχειρο ιατρείο για όλες τις περιπτώσεις εκτός κορωνοϊού, για την περιοχή. Στο μεταξύ, από το πρωί της Δευτέρας συνεργεία του δήμου κάνουν απολυμάνσεις δρόμων και δημόσιων χώρων στην Καλλονή, στην Αγία Παρασκευή, το χωριό από το οποίο καταγόταν η 76χρονη, και στον Πολιχνίτο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Απολύμανση έχει γίνει και στα δύο κέντρα υγείας.

Τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέβηκαν στα 40 σήμερα. Την τελευταία του πνοή άφησε 54χρονος ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και ημέρες διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος άνδρας είναι το έκτο θύμα του κορωνοϊού από την Καστοριά.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γι αυτό απαιτούν όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ να εξετάζονται για covid. Προφανώς η νοσηλεύτρια κόρη νόσησε πρώτη και το μετέδωσε στη μητέρα της. Που να το 'ξερε κι αυτή, εξετάστηκε; Αντί να επιτάξουν τα τεστ και να χρησιμοποιούνται μόνο στη Δημόσια Υγεία που έχει αναλάβει αποκλειστικά τους ασθενείς covid, πλουτίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που τα χρεώνουν 70-400 ευρώ στους λίγους που μπορούν και πληρώνουν.