Μητροπολίτης Κέρκυρας: Γράψτε ότι πάτε για σωματική άσκηση και ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Γράψτε ότι πάτε για σωματική άσκηση και ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε Facebook Twitter
16

Ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος καλεί τους πιστούς να παρακάμψουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό και να σπεύσουν στις εκκλησίες για να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν. 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση από την τοπική τηλεόραση και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ Κέρκυρας και Παξών, ο μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς ότι βγαίνουν για άσκηση μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας (έγγραφο, SMS) και, αντί για άσκηση, να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς ώστε να μεταλάβουν, κατά παράβαση των προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν κι εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη, να πάρετε ελπίδα».

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος έκανε, μάλιστα, λόγο για «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας» που, κατά τον ίδιο, «έχει άλλους σκοπούς». «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας, γιατί θέλω να πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας».

Όπως μεταδίδει το τοπικό corfupress.com, μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές δεν έχουν παρέμβει. 

Ακούστε τις επίμαχες δηλώσεις του μητροπολίτη

 
Ελλάδα
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
"....ο τελευταίος νόμος που βγήκε να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κάνουν την προσευχή... Πηγή: www.lifo.gr"Όποιος διαφωνεί με ΑΥΤΗ την διαπίστωση, και την θεωρεί αφορμή παρέμβασης εισαγγελέα καλύτερα λίγο να ψαχτεί. Φιλικά.
Γιατί δεν επεμβαίνουν οι αρχές;;; Δίνουν βήμα σε αυτούς για να λένε στην τηλεόραση τις ασυναρτησίες τους και δεν τους κυνηγάει κανείς;; Ξέρουν ότι πλησιάζει το Πάσχα κι ότι θα χάσουν πααααρα πολλά λεφτά από τους αφελείς πιστούς που συρρέουν στις εκκλησίες. Ζητώ συγνώμη για το επίθετο που χρησιμοποίησα αλλά δυστυχώς έτσι είναι!! Ας επέμβει επιτέλους η πολιτεία. Αν συλλάβουν έναν άνθρωπο στον δρόμο χωρίς έγγραφα του κόβουν πρόστιμο 150€ (κι έτσι πρέπει), αυτούς όμως που έχουν επιρροή σε αδαείς ανθρώπους,που θα σπεύσουν να κάνουν ότι τους προστάζει, θα τον αφήσουν ελεύθερο!!
Μιλάμε νομίζω όλοι με αγάπη για την "τρέλλα" των Επτανήσιων.Αυτήν να θυμούνται, που είναι χέρι-χέρι με την ζωή. Μακριά από τις υπόλοιπες, που δεν προάγουν την ζωή. Κανείς Θεός δεν θέλει τον θάνατο ανθρώπων για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του, γιατί είναι εξ ορισμού Μεγάλος. Άλλοι θέλουν "κυριαρχία"...Ας σκεφτούν, τέλος, τι γίνεται απέναντί τους, στην άλλη πλευρά της Αδριατικής, όπου ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ !
Μπορεί να ακούσουμε και ότι τους "απέναντι" δεν τους προστατεύει ο Θεός γιατί είναι "γιαλαντζί" Χριστιανοί...Γενική απαίτηση, σε αυτήν την τραγική περίοδο, να ανοίξει η εκκλησία τα σεντούκια με τις λίρες ΤΩΡΑ!
Έχουν αρχίσει και αδειάζουν οι τσέπες τους...πάνε οι γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες συνοπτικές...πάνε τα εξτραδάκια και τα μαύρα. Και τώρα πάει και το Πάσχα...αχ παππάκο τί σου μελλε να πάθεις.Αίσχος.
Ο συγκεκριμένος από τότε που ήρθε Κέρκυρα έχει κάνει τον Άγιο μαγαζί. Οπότε φαντάζομαι ότι πιο πολύ ανησυχεί για τα έσοδα και ειδικά το Πάσχα πάρα για ότι θα κάτσουμε σπίτι μας. Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μεγάλη μπιζνα και για την εκκλησία.
Εδώ δεν μπορεί να συμμαζέψει όσους -εν ενεργεία ακόμη!- ιερείς (και μη) εμπλέκονται στην τεράστια υπόθεση για λαθρεμπορία κλεμμένων εικόνων και λοιπών θρησκευτικών κειμηλίων από το Ζαγόρι και άλλες περιοχές της Ηπείρου, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Βρέθηκαν κειμήλια και εικόνες σε γκαλερί του εξωτερικού πουλημένα με τεράστια αντίτιμα, είναι τρομερό. Ψάξτε πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπόθεση και διαδώστε το.(Υ.Γ. Δεν συμφωνώ με τον ακραίο τρόπο του Κερκύρας, εντούτοις η Θεία Λειτουργία μπορεί να εξακολουθήσει να γίνεται από τους ιερείς, έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Το κλείσιμο των εκκλησιών με τέτοιο τρόπο είναι εντελώς ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, βλ. άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος)