Οι Ιδιωτικές Κλινικές απαντούν για τις «πανάκριβες ΜΕΘ» - Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα

Οι Ιδιωτικές Κλινικές απαντούν για τις «πανάκριβες ΜΕΘ» - Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
3

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών απάντησε στα δημοσιεύματα για το υψηλό τίμημα αποζημίωσης κλινών ΜΕΘ, στο οποίο συμφώνησαν οι ιδιωτικές κλινικές με το Υπουργείο Υγείας. 

«Οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορονοϊού, έχοντας ανταποκριθεί άμεσα σε οτιδήποτε μας έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί. Αποτελεί χρέος μας».

Τα παραπάνω τονίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, με αφορμή, όπως αναφέρει, «πρόσφατα ανακριβή και αναληθή δημοσιεύματα και αναφορές στα social media εναντίον των Ιδιωτικών Κλινικών, τη στιγμή που δίνεται από όλους η πιο κρίσιμη μάχη για την υγεία και την ασφάλεια ενός ολόκληρου έθνους».

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου προστίθεται ότι «οι Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών επιχειρήσεων έχουν υποστεί τεράστια ζημιά: Η υποχρεωτική αναστολή όλων των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί βαρύ πλήγμα για την λειτουργία μας. Ωστόσο, διατηρούμε όλα μας τα τμήματα στελεχωμένα και σε πλήρη ετοιμότητα. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την Κοινωνία».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών σημειώνει επίσης ότι στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, «το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για την ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση. Σε όλους όσους ενεργούν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, απαντάμε με υπευθυνότητα, ενότητα και ομοψυχία. Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και διοίκηση, παραμένουμε όλοι στις επάλξεις, λειτουργούμε σε πλήρη ετοιμότητα και με ασφάλεια στο πλευρό της Πολιτείας, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί επιπλέον στη μάχη που έχουμε μπροστά μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
... "Η αποζημίωση των 800 ευρώ αφορούσε μόνο τα έξοδα της ΜΕΘ και όχι την αποζημίωση του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές τις ΜΕΘ. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι για κάθε κλίνη ΜΕΘ πέραν του απαραίτητου εξοπλισμού απαιτούνται ένας γιατρός και πέντε εξειδικευμένοι νοσηλευτές, όπως προβλέπει η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να αποζημιωθούν; Μπορεί να δουλέψει η ΜΕΘ χωρίς τους ανθρώπους της;"Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Έλληνας είναι πως δεν υπάρχει δωρεάν υγεία. Τα πάντα έχουν το κόστος λειτουργίας τους και πάντα κάποιος πληρώνει τον λογαριασμό ( εγώ πχ το δωρεάν ρεύμα κάποιου άλλου) . Ποσό μάλλον μια τόσο εξειδικευμένη παροχή όπως η ΜΕΘ. Αν υπάρχει υπερκοστολόγηση κάποιος θα ήταν χρήσιμο να μιλήσει με στοιχεία οικονομικά. Στην παρούσα φάση οι στρακαστρούκες αμφισβήτησης δεν ωφελούν κανέναν.