Ανοίγουν ακόμα ταβέρνες, καφετέριες και κομμωτήρια - 233 συλλήψεις

Ανοίγουν ακόμα ταβέρνες, καφετέριες και κομμωτήρια - 233 συλλήψεις Facebook Twitter
3

Ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών, κομμωτηρίων και άλλων καταστημάτων εξακολουθούν να αγνοούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ανοίγοντας κατά παράβαση τις επιχειρήσεις τους. 

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου της Αστυνομίας, από την προηγούμενη Πέμπτη (12/3) έως και χθες, Σάββατο, έχουν βεβαιωθεί 222 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν συλληφθεί 233 άτομα. Σύμφωνα με την αναλυτική λίστα, οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν στην Αττική (94) ενώ ακολουθούν περιοχές στην δυτική Ελλάδα (34) και την κεντρική Μακεδονία (13). 

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους - καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ - για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν:
(94) στην Αττική,
(36) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στην Κεντρική Μακεδονία,
(11) στη Θεσσαλία,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(10) στην Κρήτη,
(10) στη Θεσσαλονίκη,
(10) στο Νότιο Αιγαίο,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(9) στην Πελοπόννησο,
(6) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στη Στερεά Ελλάδα,
(4) στο Βόρειο Αιγαίο και
(3) στην Ήπειρο.

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (222) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (233) άτομα ως ακολούθως:

την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,
την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,
το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,
την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,
τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις,
την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις,
την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις,
την Πέμπτη 19 Μαρτίου 17 παραβάσεις με 20 συλλήψεις,
την Παρασκευή 20 Μαρτίου 25 παραβάσεις με 27 συλλήψεις και
το Σάββατο 21 Μαρτίου 13 παραβάσεις με 12 συλλήψεις.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσε να είναι ανεκτή είναι η οικονομική ανάγκη, για οποιαδήποτε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία και παντού στην χώρα. Όμως, αφενός ΟΛΟΙ έχουμε το ίδιο πρόβλημα και αναγκαζόμαστε να κατεβάσουμε τις βιοτικές απαιτήσεις μας. ΟΛΟΙ ! Αφ' ετέρου, αν νοσήσουν οι πελάτες μας ή συγγενικά μας πρόσωπα, το όποιο όφελος μπορεί να αποκομίσαμε, αργά ή γρήγορα θα το αντισταθμίσει ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, οικονομικό και ηθικό βέβαια. Ας το καταλάβουμε όλοι ! Την περίπτωση τέλος μαγκιάς" και "παλληκαρισμού", θέλω να μην την σκέπτομαι μεν, δεν την αποκλείω δε... Αν διαπιστωθεί, φυσικά πρέπει να πέσει πολύ μεγάλη "καμπάνα".
Δεν υπάρχει μικρό-μεσαίος επιχειρηματίας που δε θα πει ότι και ανάγκη έχει να ανοίξει να μαζέψει χρήματα και την επιδότηση να λάβει. Κι όσα χρήματα κι αν είναι η κρατική βοήθεια πάλι λίγα θα τα θεωρήσει. Και δε δίνουν δεκάρα αν αρρωστήσουν οι πελάτες τους καθώς το κόστος δε θα πάει στους εμπόρους. Οσοι πιάστηκαν να ανοίγουν πρέπει να εξοντωθούν οικονομικά (ώστε να καλυφθεί και το κονδύλιο για τη βοήθεια στους υπόλοιπους) και να μη λάβουν ούτε αυτοί ούτε οι συγγενείς τους που μένουν μαζί την παραμικρή βοήθεια άμα αρρωστήσουν με το Covid 19.